Ziggo Sport koopt uitzendrechten Ligue 1, BNXT, IndyCar Formule E en Six Nation Rugby
26-07-2021 18:18:00 | Door: David de Jong | hits: 1524 | Tags:

Ziggo Sport heeft de uitzendrechten gekocht van de Franse voetbalcompetitie League 1 en de basketbalcompetitie BNXT. Ook zijn de contracten verlengd voor de uitzendrechten van de IndyCar, Formule E en Six Nation Rugby. Dit maakte de sportzender, die in handen is van VodafoneZiggo, bekend.

De uitzendrechten van de Franse voetbalcompetitie is tot aan 2024 aangekocht. Kylian Mbappe, Neymar da Silva Santos Junior en Nederlandse voetbalspelers als Georgino Wijnaldum, Calvin Stengs en Justin Kluivert zijn dankzij de overeenkomst wekeljiks te zien via Ziggo Sport. De afgelopen jaren was de Franse competitie niet in Nederland te zien.

Ziggo Sport heeft de uitzendcontracten met de Italiaanse Serie A eerder verlengd. Voor komend seizoen is de Engelse Premier League nog te zien bij Ziggo Sport, waarna deze rechten net als de Bundesliga en de Formule 1 naar het te lanceren Viaplay zal gaan. De Spaanse voetbalcompetitie, de UEFE Champions League en kwalificatie-interlands blijven via Ziggo Sport te zien net als het bekervoetbal om de Engelse FA Cop, de Spaanse Copa del Rey en de Coppa Italia.

Ook de uitzendrechten voor de IndyCar series, de Formule E en het Six Nations Rugby zijn voor meerdere jaren verlengd. De sportzender gaat in zijn programmering meer tijd besteden aan de IndyCar-series. Deze raceklasse, waarin de Nederlander Rinus van Kalmthout dit jaar zijn eerste race won, wint steeds meer aan populariteit.  Naast de IndyCar series en de Formule E, met daarin de Nederlanders Robin Frijns en Nyck de Vries, zal Ziggo Sport ook de W-Series (met Beitske Visser), DTM, Supercars, Porsche Carrera Cup, Ferrari Challenge en WRC blijven uitzenden.

Het belangrijkste jaarlijkse rugbytoernooi ter wereld, de Six Nations, is in februari 2022 weer op Ziggo Sport te zien. Ook worden de Six Nations voor vrouwen toegevoegd aan het uitzendschema. 

De basketbalcompetitie, met clubs uit Nederland en België, de BNXT League, is vanaf februari 2022 via Ziggo Sport te zien. Gedurende het basketbalseizoen gaat het om ruim 30 wedstrijden. Vanaf het moment dat de Nationale basketbalcompetities in Nederland en België zijn afgelopen, zendt Ziggo Sport op vrijdagavond een rechtstreeks duel uit tussen een team uit Nederland en België. De nationale play-offs, maar ook de play-offs tussen de beste Belgische en Nederlandse teams, worden uiteraard ook live op Ziggo Sport en het betaalaanbod Ziggo Sport Totaal uitgezonden.

www.vodafoneziggo.nl
www.ziggosport.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie