Ziggo in Rotterdam, Hoek van Holland en Rozenburg ZH volledig digitaal
31-07-2018 09:19:00 | Door: | hits: 2487 | Tags:

Klanten van Ziggo die momenteel analoog via de kabel televisie kijken, maken de komende twee jaar gefaseerd per regio de overstap naar digitale kabeltelevisie. Na de regio’s Capelle aan de IJssel en Flevoland, is het nu de beurt aan Rotterdam, Hoek van Holland en Rozenburg (ZH) om deze overstap te maken. Het omzetten vindt plaats in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 september. Ziggo startte in maart 2018 met het tv-aanbod volledig te digitaliseren. Via digitale kabel tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar nog gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo: "Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel."

Na de omzetting van analoog naar digitaal krijgen Ziggo-klanten er zenders bij, waaronder alle regionale zenders en Ziggo Sport.

www.ziggo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie