Ziggo stopt met analoge televisie
08-03-2018 09:47:00 | Door: | hits: 3200 | Tags:
Ziggo stopt met analoge televisie en maakt het tv-aanbod volledig digitaal. Ziggo levert op het moment al standaardtelevisie in digitale kwaliteit aan zijn klanten, maar niet iedereen maakt daar op dit moment gebruik van. Klanten die momenteel analoog via de kabel televisiekijken, gaan in de komende twee jaar gefaseerd per regio de overstap naar digitaal maken. In elke regio zal Ziggo de klanten ruim vooraf informeren wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt. 
 
Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo: "Er is door de jaren heen veel veranderd op televisiegebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook televisie op mobiel en tablet. We gaan door met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv-kijkt, is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten televisie in digitale beeldkwaliteit."
 
Hoencamp: "VodafoneZiggo wil de beste kwaliteit en service bieden aan de klant. Wij zien ons niet alleen als aanjager van de Nederlandse digitalisering, maar ook als de bouwer van de infrastructuur die Nederland moet helpen om de digitale voorsprong van het land in de toekomst te waarborgen. Vanaf 2020 willen we een nog verder ontwikkeld next generation network aan kunnen bieden, waarbij mobiele en vaste verbindingen nog dichter op elkaar aansluiten. De klant zal straks nauwelijks meer merken dat zijn apparaten schakelen tussen vast internet, wifi en mobiel internet. Altijd en overal online zijn wordt via ons netwerk stabieler, slimmer en sneller met internetsnelheden tot een Gigabit per seconde. Dat is ook nodig, de databehoeften van Nederland groeien namelijk exponentieel."
 
Gefaseerde omschakeling

Robin Clements, COO van VodafoneZiggo: "Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al volledig digitaal tv. Klanten die momenteel analoog via de kabel tv-kijken nemen we stap voor stap mee om samen met ons over de komende twee jaar volledig digitaal te worden. We zeggen samen, want we willen de klant daarbij helpen en voor iedereen dichtbij zijn. Daarom zetten we tijdens de omschakeling niet alleen onze bestaande, maar ook extra servicepunten in en helpen we de klant ook thuis."
 
De overstap naar digitale tv via de kabel gaat gefaseerd per regio plaatsvinden. Capelle aan den IJssel en enkele plaatsen in de omgeving worden in april als eerste geheel voorzien van televisie in digitale beeldkwaliteit.
 
Clements: "Na de omzetting van analoog naar digitaal krijgen deze klanten er ook extra zenders bij, waaronder alle regionale zenders en Ziggo Sport, onze sportzender voor Ziggo-abonnees, met onder andere live Formule 1, Champions League vanaf september, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. De overstap naar digitale tv heeft geen impact op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.
 
Check

In elke regio zal Ziggo de klanten ruim van tevoren informeren wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt. Ziggo-klanten kunnen nu al eenvoudig controleren of ze digitaal kijken. Dat kan door simpelweg de tv op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt hij al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog. In dat geval kan de klant via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe om te schakelen naar digitaal. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.