Ziggo zendt Olympische Spelen opnieuw uit in 4K dankzij Eurosport
28-01-2022 15:13:00 | Door: David de Jong | hits: 2377 | Tags:

Ziggo-klanten kunnen opnieuw de Olympische Spelen in 4K zien. Dit heeft VodafoneZiggo bekendgemaakt. Eurosport 4K is tijdens de Olympische Spelen voor klanten die een Mediabox Next of CI+-CAM gebruiken, te zien vanaf 4 februari 2022. Providers als KPN en T-Mobile zullen Eurosport 4K naar verwachting niet aanbieden.

Eurosport 4K werd in 2018 gelanceerd, maar was pas bij de Zomerspelen in juli 2021 voor het eerst in Nederland te zien. VodafoneZiggo claimt als enige in Nederland 4K-uitzendingen te brengen van de Olympische Winterspelen. Eurosport Player en Disccovery+ streamen de Olympische Spelen ook, en ook de NOS zendt via NPO1 veel wedstrijden uit, maar dit zal in HD zijn en niet in 4K/Ultra HD.

Via de tijdelijke zender NPO1 4K werd het EK Voetbal in 2021 via een aantal providers als experiment uitgezonden. Ziggo Sport is ook met een 4K-variant begonnen, die uitsluitend voor Ziggo-klanten via de Mediabox Next of CI+-CAM te zien is. Daarop wordt bijvoorbeeld de Champions League in 4K uitgezonden. Om hoeveel klanten dit gaat, is niet duidelijk. Er zijn 670.00 huishoudens volgens de laatste rapportage met een Mediabox Next. Hoeveel huishoudens een CI+-CAM gebruiken, rapporteert VodafoneZiggo niet.

www.discoverybenelux.nl
www.eurosport.nl
www.vodafoneziggo.nl
www.ziggo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie