Zoomin krijgt Chinese opdracht voor de productie van een serie over restaurants
17-10-2019 11:54:00 | Door: David de Jong | hits: 1913 | Tags:

Zoomin is door iQiyi, een Chinees onlinevideo-streamingplatform, verkozen voor de productie van een 10-delige serie over wereldwijde Chinese restaurants. Amazing Chinese Restaurants vertelt de opmerkelijke avonturen en verhalen van de eigenaren en chef-koks van 10 verschillende Chinese restaurants. De serie neemt kijkers mee op een wereldreis door de Chinese geschiedenis en keuken naar onder meer Italië, Zuid-Afrika, Fiji, Peru, Finland en het Utrechtse Maarssen.

Met meer dan 100 miljoen betalende abonnees wordt iQiyi beschouwd als de Chinese versie van Netflix. De eerste aflevering van Amazing Chinese Restaurants verschijnt 25 november 2019 op iQiyi.

Roger Lodewick, CEO van Zoomin: "Zoomin heeft zich in de afgelopen jaren in China kunnen positioneren als een contentmaker die Chinese Gen Z aantrekt. Ons wereldwijde productienetwerk stelt ons in staat om het Chinese Gen Z-publiek de culturele en in dit geval gastronomische impact te tonen die China buiten de eigen landsgrenzen heeft gehad.We zijn enorm trots op onze samenwerking met iQiyi, omdat dit betekent dat de serie Amazing Chinese Restaurants beschikbaar zal zijn voor de 500 miljoen actieve gebruikers van iQiyi. Het laat zien dat een toonaangevend onlinevideoplatform in China, zoals iQiyi, onze boeiende, gepassioneerde en opmerkelijke manier omhelst om de Chinese inhoud van over de hele wereld te produceren."
 
Jin Gao, hoofdredacteur van iQiyi: "Contentmakers moeten emotioneel, gepassioneerd, gevoelig en voortreffelijk zijn. Als dat zo is, dan wordt hun inhoud een container waarin mensen levensstijlen en houdingen vinden die ze tot nadenken beweegt. Tijdens onze samenwerking met Zoomin voelde ik de kracht van dergelijke contentmakers. Van programmaontwerp tot filmen op locatie tot postproductie zag ik niet alleen professionaliteit, maar zag ik ook hun romantiek, verantwoordelijkheid en intelligentie. Ik kijk uit naar een verdere, toekomstige samenwerking."

Voor Xiaohu Wang, directeur van Xiaoming Studio van iQiyi, betekent Amazing Chinese Restaurants een doorbraak van de Chinese cultuur buiten de landsgrenzen. Hij noemt de serie uniek en beschouwt het als de bijdrage van zijn studios aan de viering van de 70ste verjaardag van de Volksrepubliek China.

Zoomin is onderdeel van het Zweedse Modern Times Group.

www.zoomin.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie