thonik ontwerpt visuele identiteit KRO-NCRV
30-08-2022 09:01:33 | Door: Saskia van Weert | hits: 7671 | Tags:

KRO-NCRV heeft een ander logo en visuele identiteit, ontwikkeld door het Amsterdamse ontwerpbureau thonik.

De opdracht was: ontwikkel een krachtige, duurzame en onderscheidende huisstijl die aansluit op de positionering. Een stijl die onmiskenbaar KRO-NCRV is, maar die ook ruimte laat aan de identiteit van ruim 270 individuele programma’s per jaar, op radio, tv en online.

Het logo bestaat uit de afkortingen KRO en NCRV, naast elkaar, verbonden door een cirkel. De drie kleuren in de cirkel zijn magenta, groen en cyaan. De warmste kleur van de drie, magenta, staat in het hart. Daaromheen een atmosfeer van groen en blauw. Met deze drie kleuren, die gebaseerd zijn op de schermkleuren RGB, kun je alle kleuren maken.

Huisstijl voor programma’s

De meest uitdagende ontwerpopgave was de toepassing van de huisstijl voor programma's. Om te bepalen hoe dat moest, zijn pilotprojecten opgestart met makers van een aantal belangrijke KRO-NCRV-titels, met als belangrijkste vraag: hoe kun je ervoor zorgen dat je aan de ene kant zorgt voor verbinding tussen het programma en KRO-NCRV, terwijl je tegelijkertijd ruimte laat voor de eigenheid van het programma.

Met de keuze voor de cirkel als bindend element, ontstaat een familie van meer dan 270 cirkels. Elke specifieke cirkel is een haakje naar een programma, is een haakje naar KRO-NCRV en zal in de campagne ook terugkomen als het rimpeleffect dat de programma’s hebben in de samenleving,

www.kro-ncrv.nl

www.thonik.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie