160.000 Amsterdammers raken door vertrek Oxville Cinema enige bioscoop kwijt
16-09-2020 10:45:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1977 | Tags:

Na een samenwerking van twee jaar vertrekt Oxville Cinema uit de Meervaart. Gebrek aan ruimte voor een onafhankelijke filmprogrammering staat aan de basis van dit besluit. Daarmee komt een einde aan een structureel en actueel filmaanbod in Amsterdam Nieuw-West.

Met het vertrek van Oxville Cinema uit de Meervaart wordt het reguliere en actuele filmaanbod voor stadsdeel Nieuw-West stilgelegd. Oxville Cinema wil filmactiviteiten blijven realiseren, maar kan niet uitsluiten dat de moeilijke omstandigheden waarin het verkeert zullen leiden tot een permanente stop van filmvoorstellingen in Nieuw-West.

Om de toekomst van Oxville Cinema te waarborgen en daarmee een regulier filmaanbod voor de 160.000 bewoners van Nieuw-West te garanderen is een vaste vertoningslocatie noodzakelijk. Oxville Cinema doet dan ook een beroep op Wethouder Touria Meliani om te zoeken naar een oplossing op de korte termijn en daarmee geen kansen te laten liggen voor het behoud van een laagdrempelig cultureel aanbod in een divers en inclusief Nieuw-West; het stadsdeel waar volgens de kunst- en cultuurnota de hoogste prioriteiten liggen.

Succesvolle samenwerking met buurtorganisaties

Door samenwerkingen in de buurt met organisaties als Vrouw en Vaart, Daadkr8, Studiezalen en Huis van de wijk ’t Blommetje heeft Oxville Cinema kwetsbare doelgroepen met onder andere een migratieachtergrond weten te bereiken en zo een divers publiek aan zich weten te binden.

Carlo Dias, mede-oprichter van Oxville: “Wij zijn teleurgesteld dat wij ons succesvolle concept geen vervolg kunnen geven in de Meervaart. Het eerste kwartaal van 2020 hebben we ons beste kwartaal gedraaid. Na de Covid-19 break in de cultuursector wilden we die draad weer oppakken, maar kregen we vanuit de Meervaart een aanbod dat naar onze mening te weinig perspectief biedt. De samenwerking zouden we kunnen voortzetten op basis van programmatie die thematisch aansluit op het theateraanbod, maar hiermee zouden we niet voldoen aan onze missie om de bewoners van Nieuw-West te voorzien van een structureel en volwaardig filmprogramma. Wel willen we de Meervaart bedanken voor de kans om Oxville Cinema op de kaart te zetten.”

Oxville Cinema is opgericht door Carlo Dias, Aydin Dehzad en Bas Broertjes met het doel om cinema naar Amsterdam Nieuw-West te brengen. In oktober 2018 is Oxville Cinema begonnen met het wekelijks vertonen van diverse films in de Meervaart. Toegespitst op de wensen van de bewoners met een diverse achtergrond. Community Cinema: voor de buurt, door de buurt. That’s it.

oxville.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie