A Perfect Game openingsfilm SportFilmFestival Rotterdam 2018
22-03-2018 12:19:00 | Door: | hits: 2963 | Tags:

De documentaire A Perfect Game van fotograaf en filmmaker Robbert So Kiem Hwat (De Smaak van de Ziel, 2011) over drie jonge honkballers die dromen van een professionele carrière in Amerika, is woensdag 11 april de openingsfilm van de 4de editie van het SportFilmFestival Rotterdam (SFFR '18) in LantarenVenster in Rotterdam. De televisiepremière van de film is op woensdag 25 april 2018 bij BNNVARA op NPO2.

Honkbal is een sport voor fijnproevers. Het gaat niet louter om de spanning van winnen of verliezen, de sport zelf kent een magie en een pracht, die van iedere wedstrijd een bijzondere gebeurtenis maakt. De kunst van dit veldspel is de visuele leidraad voor A Perfect Game.

A Perfect Game portretteert drie jonge, veelbelovende honkbalspelers van de Rotterdamse honkbalschool Unicorns. De 19-jarige honkballer Misja Harcksen is al doorgestoten naar het walhalla van de honkbalsport, Amerika en een nieuwkomer bij de LA Dodgers. De Antilliaanse pitcher Kenley Jansen, een van Nederlands supersterren in de VS, is er zijn grote voorbeeld. Voor Misja is het echter nog de vraag of zijn contract verlengd gaat worden. De 11-jarige Tyriq Kemp, zelf nog niet veel langer dan zijn honkbalknuppel, heeft het talent een topspeler te worden. Alles in zijn Antilliaanse familie draait om honkbal. Voorbestemd de familie-eer hoog te houden, zet het nakomertje Tyriq zijn eerste stappen richting Amerika. 

Centraal in de film staat het 16-jarige talent Phayson Antonia. De buurt waarin hij woont, biedt veel negatieve afleiding. Hij heeft al een strafblad en bij een tweede akkefietje zullen de Unicorns hem zonder pardon uit de club zetten. Ieder jaar selecteren Amerikaanse scouts nieuw talent. In 2015 is Phayson voor het eerst oud genoeg. Overleeft hij de honkballoze winter zonder brokken te maken en krijgt hij in juli 2015 een contract? 

Filmmaker Robbert So Kiem Hwat volgt hem en de andere jongens wanneer ze trainen, spelen, slagen en falen. In treffende scènes toont de film hoe kwetsbaar de jongens zijn terwijl de vraag zich opdringt of ze bestand zullen zijn tegen de druk van een sportcarrière en genoeg gestimuleerd worden om de gedroomde top te bereiken.

A Perfect Game is een productie van Volya Films en is tot stand gekomen met de financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds en BNNVARA.

Te zien op 11 en 13 april op het SportFilmFestival Rotterdam dat plaats vindt van woensdag 11 april t/m zaterdag 14 april in LantarenVenster in Rotterdam. Het festival biedt vier dagen lang sportfilms en documentaires van internationaal niveau en talkshows met bekende gasten uit de film- en sportwereld. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het festival. 

De TV-uitzending van de documentaire is op woensdag 25 april om 22.55 uur bij BNNVARA op NPO2.

www.sportfilmfestivalrotterdam.nl
www.npo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie