AVROTROS, NPO en regisseur Pieter Kuijper verbinden zich aan nieuwe tv-serie El Rey over corruptie
31-03-2017 10:18:00 | Door: | hits: 3409 | Tags:

De driedelige tv-serie is gebaseerd op het boek El Rey, Van Jager Tot Prooi van Hans Goossen en Theo Sniekers, journalisten van De Limburger. El Rey toont op subtiele wijze hoe machtsmisbruik een samenleving kan ontwrichten.

De grootste regionale krant van Nederland heeft samen met producent Elbe Stevens het initiatief genomen om het boek over de vanwege corruptie veroordeelde politicus Jos van Rey te laten verfilmen.

In een eerder stadium werd Raoul Heertje, tekstschrijver, stand-upcomedian en bekend van het populaire van tv-programma Dit was het nieuws, door Stevens aangezocht om drie treatments te schrijven voor een miniserie.

Kuijpers, die na zijn succesvolle film Riphagen stopte als regisseur, heeft zich aan het project gecommitteerd waardoor het een co-productie wordt tussen Pupkin en Elbe Stevens Films.

De AVRO/TROS en NPO hebben Heertje gevraagd het script voor drie afleveringen te vervolmaken.

Voor de zomer wordt de regisseur en de cast van de serie bekendgemaakt.

Kuijpers: "De combinatie van het waargebeurde verhaal, de gedegen onderzoeksjournalistiek van De Limburger, de humoristische kijk op de wereld van Raoul Heertje, de gedrevenheid van co-producent Elbe Stevens en uiteraard Limburg zelf, maakt dit project voor mij onweerstaanbaar."

In de serie El Rey staat de vraag centraal wat macht met mensen doet. Heertje zal laten zien dat in ieder mens een kleine Jos van Rey schuilt. 

Heertje: “El Rey gaat over ons, over hoe wij met elkaar willen leven en wat voor wereld we voor onze kinderen willen achterlaten.”

In El Rey toont Heertje ook op subtiele wijze hoe machtsmisbruik een samenleving kan ontwrichten.

Media Groep Limburg, uitgever van De Limburger, vindt het belangrijk dat via een dramaserie de affaire rond Jos van Rey onder een breed publiek bekend wordt.

Ook laat de serie het belang zien van onderzoeksjournalistiek. In een tijd dat media onder druk staan door dalende abonneeaantallen en krimpende advertentie-inkomsten hebben verslaggevers van De Limburger vijf jaar lang onderzoek gedaan naar de rise and fall van de onderkoning van Roermond.

Hoe is het mogelijk dat iemand die als Tweede Kamerlid de bijnaam Brigadier snuf verwierf nu zelf de hoofdrol speelt in een van de grootste corruptieaffaires ooit?

De Limburgse journalisten Hans Goossen en Theo Sniekers lichtten tegels, legden een omvangrijk netwerk bloot waarin vriendjespolitiek de boventoon voerde en toonden aan dat de waakhond van de democratie nog wel degelijk kan blaffen.

Het is de bedoeling dat de serie in 2018 op de televisie te zien zal zijn. Opnames starten in het najaar van 2017.

www.elbestevens.nl
www.pupkin.com
www.limburger.nl
www.raoulheertje.nl
www.avrotros.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie