Arnon Grunberg, Steffen Haars en Flip van der Kuil gastprogrammeurs NFF
20-07-2017 09:58:00 | Door: | hits: 3893 | Tags:

Tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) kruipen negen gasten voor één dag op de stoel van festivalprogrammeur. Binnen het themaprogramma Blikverruimersgeven schrijver Arnon Grunberg, mixed martial artist/kickbokser Germaine de Randamie, filmmakers Madja Amin, Steffen Haars en Flip van der Kuil, televisie- en filmmaker Will Koopman, theatermaker Saman Amini, model Valentijn de Hingh en Hermen Hulst van Guerrilla Games het publiek een kijkje in de wereld van film en televisie en delen zij momenten die hen hebben geïnspireerd, verbaasd of veranderd.

Parwin Mirrahimy, hoofd programma-afdeling van het Nederlands Film Festival: “De gastprogrammeurs bestaan uit opvallende Nederlanders die in het afgelopen jaar een bijzondere verdienste hebben geleverd. Elke dag vertelt een blikverruimer met drie programma's een verhaal en staat een thema centraal dat voor hem of haar een belangrijke rol speelt of speelde in het denken over, kijken en consumeren van beeldcultuur. Door met een open blik te ervaren wat zij ons willen laten zien, door hen op te zoeken op plekken die voor hen belangrijk zijn en door te luisteren zonder te oordelen, proberen we telkens voor één dag het publiek de eigen filterbubbel te laten doorbreken.”

De gastprogrammeurs stellen ieder een festivaldag samen waarin zij (fragmenten van) films, televisieprogramma's en interactieve producties laten zien die voor hen eyeopeners waren. Tevens gaan ze iedere avond onder leiding van onder andere Leon Verdonschot in gesprek met het publiek. Als afsluiter schuift de gastprogrammeur aan tafel bij presentator Art Rooijakkers tijdens de dagelijkse NFF Talkshow, waarin het stokje wordt doorgegeven aan de volgende Blikverruimer.

Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van woensdag 20 september tot en met vrijdag 29 september.

(Credits foto: Foto’s © Jouk Oosterhof / Cake Film & Photography. Hair & make-up: Patricia van Heumen & Mylene Janssen (Germaine de Randamie) / Angelique Hoorn Management.)

www.filmfestival.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie