Beautiful Boy genomineerd voor een Golden Globe
07-12-2018 09:30:54 | Door: | hits: 3064 | Tags:

Felix van Groeningen's Beautiful Boy heeft een Golden Globe nominatie in de wacht gesleept. Timothée Chalamet is genomineerd voor zijn rol in het bejubelde drama.

De prestigieuze Golden Globes worden beschouwd als de officieuze graadmeter voor de Oscars. Op 7 januari 2019 weten we of Beautiful Boy ook als Golden Globe winnaar de geschiedenisboeken ingaat.

Beautiful Boy kwam op 29 november uit in de Nederlandse bioscopen.

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) eens te meer met een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell en rijzende ster Timothée Chalamet. Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als 12 Years a Slave, The Big Short en Moonlight.

www.thesearchers.be

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie