Cherry Pickers koopt op Toronto International Film Festival de films Sweet Country en Beast
18-09-2017 11:22:49 | Door: | hits: 4461 | Tags:

Cherry Pickers heeft op het Toronto International Film Festival twee speelfilms aangekocht: de Britse romantische thriller Beast en de Australische western Sweet Country, in Toronto bekroond als beste film in de Platform Competition en in Venetië met de Speciale Juryprijs en de Premio Bisato d’Oro. Beide films worden komend voorjaar uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

Sweet Country

De western Sweet Country, gebaseerd op ware gebeurtenissen, speelt zich af in 1929. Nadat de aboriginal Sam uit zelfverdediging zijn blanke baas Harry March heeft gedood, slaat hij met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht. In de outback worden ze achtervolgd door een groep onder leiding van sergeant Fletcher. Uiteindelijk besluit Sam zich, vanwege de gezondheid van Lizzie, over te geven. Beschuldigd van moord, moet rechter Taylor over zijn lot beslissen. Maar zal het recht zegevieren?

Hamilton Morris, Bryan Brown en Sam Neill spelen hoofdrollen in de speelfilm van Warwick Thornton (Samson and Delilah).

Beast

In een kleine, gesloten gemeenschap op het eiland Jersey wordt de jonge, verwarde Moll verliefd op Pascal, een mysterieuze vreemdeling die haar de kracht geeft te ontsnappen aan haar benauwende familie. Wanneer Pascal vervolgens verdacht wordt van een reeks brutale moorden, verdedigt Moll hem dan ook fel en ontdekt ze waar ze toe in staat is.

Jessie Buckley (War and Peace) en Johnny Flynn (Clouds of Sils Maria) spelen de hoofdrollen in Beast, het speelfilmdebuut van regisseur Michael Pearce. De romantische thriller kreeg lovende kritieken na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival.

www.cherrypickersfilm.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie