Cinekid Festival opent met wereldpremière van Captain Nova
08-06-2021 10:26:10 | Door: Saskia van Weert | hits: 2469 | Tags:

Cinekid opent de 35e editie van het festival op 13 oktober 2021 met de wereldpremière van de eigentijdse, spannende scifi-film Captain Nova van regisseur Maurice Trouwborst.

Cinekid is vanaf dit jaar een landelijk festival met een hoofdlocatie in het hart van Amsterdam Noord bij Pathé Amsterdam Noord en festivals in het hele land, van Groningen tot Rotterdam. Naast premières van (inter)nationale films en series is Cinekid van 13-31 oktober ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab. Zo zijn er dagelijks masterclasses, workshops, en zijn er tal van bijzondere activiteiten zoals meet & greets.

Cinekid is sinds de ontwikkeling van het filmproject bij Captain Nova betrokken. De eigentijdse jeugdfilm werd al in 2018 geselecteerd voor Cinekid’s Junior Co-production Markt in 2018. Dit jaar dingt Captain Nova mee naar de prestigieuze Cinekid Leeuwen in twee competities: Beste Kinderfilm Competitie en Beste Nederlandse Kinderfilm Competitie.

Heleen Rouw, algemeen directeur Cinekid: “Wat een feest om met Captain Nova het festival te openen op onze gloednieuwe hoofdlocatie in Amsterdam Noord. De film neemt kinderen van nu serieus en is ook nog eens van hoge kwaliteit, een inspiratie voor makers en publiek! We kijken er enorm naar uit om samen met alle kinderen in Amsterdam maar ook van Groningen tot Maastricht het 35e jaar Cinekid te vieren deze herfst!”

Jacques Hoendervangers, algemeen directeur Pathé: “Wij zijn er trots op dat Cinekid heeft besloten om haar prachtige festival vanuit het nieuwe Pathé Amsterdam Noord te laten plaatsvinden. Voor veel kinderen is een bioscoopbezoek de eerste keer dat zij zo direct in aanraking komen met cultuur. Kinderen zijn een belangrijke doelgroep voor Pathé en wij vertonen jaarlijks een groot en divers aanbod van tientallen kinderfilms. Wij kijken nu alvast uit naar het Cinekid Festival en kunnen niet wachten om kids met hun families te verwelkomen bij Pathé Amsterdam Noord en ze te laten genieten van de leukste kinderfilms op het grote doek.”

www.cinekid.nl
www.pathe.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie