Cinekid Festival tourt deze zomer langs azc’s
16-07-2018 14:48:00 | Door: | hits: 3089 | Tags:

Cinekid en Stichting de Vrolijkheid organiseren in de zomervakantie Cinekid Festivals in zes asielzoekerscentra in Nederland. Tussen 16 juli en 31 augustus strijkt Cinekid iedere week op een andere locatie neer om kinderen tussen de drie en veertien jaar en diens ouders/verzorgers kennis te laten maken met bijzondere films, mediaworkshops en interactieve installaties.

Deelnemende azc’s zijn Rotterdam, Grave, Emmen, Oisterwijk, Leersum en Amsterdam. Het festivalprogramma is een bijzondere samenwerking tussen Cinekid, Stichting de Vrolijkheid en de VPRO, mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Fiep Westendorp Foundation.

Data

Rotterdam: 16 tot en met 20 juli
Grave: 23 tot en met 27 juli
Emmen: 30 juli tot en met 3 augustus
Oisterwijk: 6 tot en met 10 augustus
Leersum: 20 tot en met 24 augustus
Amsterdam: 27 tot en met 31 augustus

Cinekid biedt kinderen een palet aan nationale en internationale, kwalitatief hoogstaande mediaproducties met een eigenzinnig karakter. Tegelijkertijd wil de stichting de vaardigheden van kinderen aanscherpen om ze onafhankelijk, kritisch en slim met media te leren omgaan. Een belangrijk onderdeel van deze missie is om inclusief te zijn, niet alleen met een divers internationaal media- en filmaanbod maar ook door programma’s te ontwikkelen voor kinderen die minder snel in aanraking komen met het Cinekidaanbod door bijvoorbeeld hun sociaaleconomische achtergrond of andere situaties. Zo ook kinderen in Nederlandse asielzoekerscentra.

Opnames VPRO-serie Zára en de magische kicksen

Tijdens de Cinekid Festivals vormen de azc’s ook het decor van de nieuwe VPRO-productie Zára en de magische kicksen. De jonge bewoners gaan zowel voor als achter de schermen een rol spelen in deze zesdelige jeugdserie over de negenjarige Zára die haar magische voetbalschoenen moet terugvinden om een belangrijk azc-voetbaltoernooi te winnen.

Zára en de magische kicksen gaat in première op het Cinekid Festival in de herfstvakantie. De kinderen van de verschillende azc’s komen allemaal naar Amsterdam om het resultaat op het grote doek te bewonderen. De serie zal later dit najaar te zien zijn op NPO Zapp.

Over Cinekid Festival

Cinekid is ‘s werelds grootste mediafestival voor de jeugd tussen de drie en veertien jaar. Jaarlijks bezoeken bijna 65.000 kinderen en hun begeleiders het festival in de Westergasfabriek in Amsterdam en 40 filmtheaters in Nederland.

Cinekid Festival on Tour: 13 – 28 oktober 2018
Cinekid Festival Amsterdam: 20 – 26 oktober 2018

www.cinekid.nl
www.vrolijkheid.nl
www.fiepwestendorp.nl

www.vpro.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie