Cinekid met wereldpremière voor VR-kunstwerk The Miracle Basket
13-09-2021 12:01:36 | Door: Saskia van Weert | hits: 2040 | Tags:

Naast premières van (inter)nationale films en series is Cinekid van 16-31 oktober ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab.

In het MediaLab zijn interactieve kunstinstallaties, apps, games en mediaworkshops te ervaren. Naast de hoofdlocatie in Pathé Amsterdam Noord is Cinekids MediaLab ook op diverse locaties in het land aanwezig.

Het MediaLab presenteert projecten op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur. Het is een interactieve speeltuin waarin kinderen op speelse wijze zien hoe de werelden van film, tv en nieuwe media elkaar beïnvloeden en hun eigen plek en perspectief in de digitale werkelijkheid kunnen bepalen en ontdekken.

De interactieve tentoonstelling presenteert zo’n 40 werken van zowel jong talent als toonaangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Daaronder bevinden zich in de editie van 2021 ook een aantal bekende namen, zoals Abner Preis, winnaar van de Cinekid Gouden Leeuw voor beste internationale mediaproject Eden’s Adventures. Zijn virtual realitywerk The Miracle Basket beleeft op Cinekid 2021 de wereldpremière.

Abner Preis: “Kunst moet inspireren wil het de kracht hebben een revolutie aan te jagen of sociale verandering te bewerkstelligen. Dat kun je bereiken door ogen te openen, in plaats van mensen negatieve beelden of fysiek ongemak door de strot te rammen. Met The Miracle Basket wil ik het publiek duidelijk maken dat er uiteindelijk hoop is, maar dat we ook in het verleden moeten graven om de zaadjes te vinden om een hoopvolle toekomst te kunnen planten.”

www.cinekid.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie