Cinekid selecteert kanshebbbers Beste Nederlandse Serie Competitie
10-09-2019 12:52:01 | Door: Saskia van Weert | hits: 2055 | Tags:

Cinekid Festival heeft veertien titels geselecteerd voor de Beste Nederlandse Serie Competitie. Ook koos de organisatie twintig titels voor de Beste Nederlandse Korte Film Competitie, verdeeld over de categorieën animatie, documentaire en live-action.

In de selectie van Beste Nederlandse Serie zijn dit jaar in zowel de categorie Fictie als Non-Fictie frisse nieuwkomers, zoals bijvoorbeeld Ninja Nanny en De Blauwe Hond van de AVROTROS en Zeven kleine criminelen en Hoofdzaken van de VPRO. Ze nemen het op tegen moderne klassiekers als De regels van Floor, Het Klokhuis, SpangaS op Zomervakantie en De Buitendienst.

In de Nederlandse Korte Film Competitie zien we oude bekenden terug, zoals animator Camiel Schouwenaar. Vorig jaar won de filmmaker nog een Cinekid Leeuw voor Polska Warrior, nu is hij met Blind Date geselecteerd. Maar ook filmmaker Eef Hilgers die met #pestverhaal is geselecteerd. Haar producties Bikkels en Lieve K#ttelefoon werden eerder op Cinekid vertoond. 

Een jury van vier professionals kiest de winnaar van de Beste Nederlandse Serie Competitie. Dat zijn Annemarie Mooren - regisseur van Puppy Patrol, acteur Hassan Slaby, Jeanine Cronie - schrijver jeugdserie Evi & Co, en filosoof en schrijver Stine Jensen.

De juryleden van de Beste Nederlandse Korte Film Competitie zijn Astrid Bussink - regisseur documentaire Luister, die in de prijzen viel op Cinekid 2018, Iris Lammertsma - mede-eigenaar van WitFilm, Nienke Deutz – regisseur  van Bloeistraat 11, Edith van der Heijde van de Eye Korte Film Pool en Nima Mohaghegh, regisseur van de op Cinekid bekroonde korte film A Kiss.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op vrijdagavond 25 oktober 2019 in het Westergastheater in Amsterdam.

www.cinekid.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie