Cinetree biedt mogelijkheid drive-inbioscoop
06-05-2020 17:33:00 | Door: David de Jong | hits: 3074 | Tags:

Samen met technisch partner Outdoor Cinema biedt Cinetree de mogelijkheid voor de opzet van een drive-inbioscoop. Het online filmplatform van Hanna Verboom wil het op deze wijze vanwege het annuleren van festivals en grotere evenementen toch mogelijk maken films buitenshuis te kijken.

Cinetree wil deze zomer alle gemeenten in Nederland de mogelijkheid bieden hun eigen drive-in te hosten zodat mensen, vanuit de veiligheid van hun auto, toch samen een mooie avond kunnen beleven.

Cinetree zoekt lokale initiatiefnemers met wie de drive-ins mogelijk gemaakt kunnen worden. Hiertoe zijn vergunningen van gemeenten benodigd. Als de coronamaatregelen het toelaten, wil Cinetree ook samenwerking aangaan met horeca en podiumkunsten.

Hanna Verboom, oprichter en initiatifnemer Cinetree: “Als klein meisje ging ik naar een drive-in met mijn ouders. Het was een van mijn mooiste herinneringen. Het heeft iets magisch, zo vanuit je auto een goede film kijken. Nu iedereen al maanden thuis zit en er weinig contact is met elkaar wilden wij iets doen waardoor we toch samen films kunnen kijken. Dat wilden we niet alleen doen, maar juist met lokale gemeenten en initiatiefnemers. Zo ontstond het idee voor De Cinetree drive-in tour #supportedbylocals”.

Elk event heeft een initiatiefnemer en een gemeentelijke vergunning nodig. Daarna werkt het net als crowdfunding; iedereen kan zich inschrijven en zodra er honderd kaarten zijn verkocht, komen Cinetree en technisch partner Outdoor Cinema de drive-in hosten.

www.cinetree.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie