Cinetree biedt voortaan Movies that Matter-films aan
18-09-2020 15:54:00 | Door: David de Jong | hits: 1837 | Tags:

Movies that Matter slaat de handen ineen met filmplatform Cinetree. Cinetree biedt voortaan films uit de collectie van Movies that Matter aan. De negen door Movies that Matter gecureerde films zijn een half jaar lang te zien, daarna wordt de selectie vernieuwd. Op het programma staan bijvoorbeeld de Dutch Movies that Matter Award-winnaar Stop Filming Us van Joris Postma, festivalopeningsfilm Aus dem Nichts van Fatih Akin en Cold Case Hammarskjöld van Mads Bruggë, dat de Camera Justitia Award won.
 
Margje de Koning, artistiek directeur Movies that Matter: "Juist nu weinig mensen de weg naar de bioscoop weten te vinden en festivals moeten improviseren om hun publiek te bereiken, zijn platforms als Cinetree van groot belang. De samenwerking met Cinetree geeft ons de mogelijkheid om een selectie van onze prachtige, belangrijke films toch voor het publiek te ontsluiten. Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze films, en een eigen collectie op Cinetree draagt daar aan bij. Ontroerende en spraakmakende films als Lola vers la mer, over de intrigerende relatie tussen een transgendervrouw en haar vader, en Stop Filming Us, die de westerse blik van filmmakers onderzoekt, zijn relevanter dan ooit. Door de samenwerking met Cinetree krijgen deze en andere belangrijke films uit onze selectie een podium waarmee ze een nog groter publiek kunnen bereiken."

Een selectie van de films wordt persoonlijk geïntroduceerd door Movies that Matter-programmeur Maarten Stoltz.

Hanna Verboom, oprichter van Cinetree: “Het is onze missie om films en documentaires met een goed verhaal onder een groot publiek beschikbaar te maken. Movies that matter zet zich al jaren in om films over mensenrechten en andere maatschappelijke thema's op de kaart te zetten. Een samenwerking stond dan ook al lang op ons verlanglijstje. Nu door corona filmfestivals noodgedwongen op zoek moeten naar andere manieren om hun publiek te bereiken, hebben we ons met Cinetree hard gemaakt om dit te faciliteren.”

www.cinetree.nl
www.moviesthatmatter.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie