Cinetree en Simavi komen met online HER Film Festival
30-10-2020 18:12:00 | Door: David de Jong | hits: 2185 | Tags:

Onder de noemer HER Film Festival presenteren Cinetree en Simavi een selectie van bijzondere verhalen van veerkrachtige verhalen. Die zijn tot en met 6 november 2020 gratis te zien op de website van HER Film Festival.

De films zijn geselecteerd door Cinetree en Monic Hendrickx (actrice), Gaite Jansen (actrice), Mandy Woelkens (journalist en presentatrice) en Simavi-ambassadeur Barry Atsma (acteur).

HER staat voor Health, Empowerment en Rights. Het filmfestival wil aandacht vragen voor de achterstelling van bepaalde groepen, waarbij crises als de coronacrisi en klimaatveranderingen ervoor zorgen dat de positie van vrouwen en meisjes verder onder druk komt te staan.

Hanna Verboom, oprichter van Cinetree: “Ik ben er enorm trots op dat we een festival lanceren dat echt gaat over de kracht van vrouwen. Simavi zet zich hier al jaren voor in en daarmee gaat deze samenwerking over meer dan inspiratie; het gaat ook om actie. Wij geloven bij Cinetree dat films ons helpen anderen beter te begrijpen, elke actie die volgt uit begrip is altijd beter."

Het thema van deze eerste editie van HER Film Festival is Her Story My Story. Zo is van 2000 vrouwen uit 50 landen te zien hoe zij hun leven in deze tijd ervaren in Woman. Vrouwen die een ander pad kiezen dan de traditie voorschrijft zijn te zien uit Turkije (Mustang) en Kenia (Rafiki). De kracht en veelzijdigheid van vrouwen wereldwijd zijn verder te zien in films als Suffragette, The Diary of a Teenage Girl, Felicité en Sacred Water.

Op Cinetree zef zullen tijdens de maand november 2020 vrouwen in de spotlights staan. Films waarin vrouwen een sterke hoofdrol spelen zoals de Amerikaanse film Frida: over Frida Kahlo, een vrouw die er altijd voor koos om haar eigen pad te volgen en de Belgisch/Nederlandse film Girl:over het 15-jarige transmeisje Lara, dat alles in de strijd gooit om haar droom carrière als ballerina waar te kunnen maken

Ariette Brouwer, directeur Simavi: “De positie van vrouwen is in 2020 nog altijd veelbesproken. In ons werk maken we nog veel te vaak mee dat vrouwen niet zelf kunnen beslissen over hun lijf en leven. Ik ben trots dat we met HER Film Festival vrouwen wereldwijd een podium geven en zo bij kunnen dragen aan een breder perspectief. En hopelijk: aanzetten tot actie!”

www.cinetree.nl
www.herfilmfestival.nl
www.simavi.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie