Cinetree lanceert TVOD-platform met online première van Nederlandse speelfilm Quality Time
14-04-2017 12:00:54 | Door: | hits: 5539 | Tags:

Cinetree biedt vanaf vandaag naast de abonnementsvorm ook losse films aan. Zo heeft iedereen inzicht in de unieke collectie van het online filmplatform en wordt er afgerekend per titel. Quality Time van debuterend regisseur Daan Bakker, geproduceerd door Pupkin, is de eerste titel die zelfs nog voordat hij in de bioscoop uitkomt, bij Cinetree te zien is.

Online kwaliteitsfilms voor iedereen

Cinetree, opgericht door actrice/filmmaker Hanna Verboom, speelt met de start van losse verkoop van films in op de behoefte om online kwaliteitsfilms beschikbaar te maken voor iedereen. Dat geldt voor nieuwe titels zoals Captain Fantastic, Toni Erdmann en Layla M. maar ook voor klassiekers en onontdekte parels. Cinetree blijft werken met haar groep curators, die helpt bijzondere verhalen onder een groter publiek te verspreiden. Enkele bekende namen zijn Carice van Houten, Eric Corton, Humberto Tan, Ivo van Hove, Hadewych Minis, Ernst-Jan Pfauth en Wende Snijders.

Hanna Verboom: "Ons doel is altijd geweest om kwaliteitsfilms toegankelijk te maken. Dat doen we door een voorselectie te maken uit het enorme filmaanbod, maar ook door een podium te bieden aan vernieuwende filmmakers en belangrijke verhalen. Met ons nieuwe platform is dit allemaal mogelijk en daar zijn we enorm trots op."

Quality Time beleeft unieke release op Cinetree

Door de Nederlandse film Quality Time als eerste online aan te bieden, zet Cinetree met haar nieuwe strategie de traditionele distributiemodellen op zijn kop. De originele debuutfilm van Bakker over de dolende dertiger werd tijdens het IFFR (International Film Festival Rotterdam) als enige film van een Nederlandse maker geselecteerd voor de Hivos Tiger Competition, ontving de MovieZone-award van de jongerenjury en wordt reeds lovend ontvangen door de pers. De landelijke bioscooprelease beleeft hij op 27 april. Bijna twee weken eerder, op 15 april, is hij echter al bij Cinetree online te zien.

Vernieuwd: Cinetree Filmclub Onder de naam Filmclub biedt Cinetree haar abonnees vele extra’s. Zij ontvangen maandelijks een selectie van 10 films voor de prijs van 1 losse film en worden uitgenodigd voor Cinetree events zoals het jaarlijks terugkerende Cinetree Filmfestival. Met dit Filmclub abonnement biedt Cinetree de filmliefhebber een alternatief op Netflix, waar de focus steeds meer op series komt te liggen.

www.cinetree.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie