Cinetree organiseert samen met Amsterdams Bostheater Forest Filmfestival
07-08-2020 12:28:00 | Door: David de Jong | hits: 2653 | Tags:

Het filmplatform Cinetree en het Amsterdamse Bostheater organiseren van 21 augustus tot en met 5 september 2020 een vierdaags openlucht filmfestival met films als Into the Wild, Captain Fantastic, Forrest Gump en de documentaire The Biggest Little Farm.

Elke film wordt ingeleid door een filmexpert van Cinetree en het filmfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Grolsch en Ben & Jerry’s. Het Forest Filmfestival is een vervolg van de openlucht filmavonden die Cinetree eerder in onder meer 2017 en 2018 organiseerde in samenwerking met het Amsterdam Museum, de Hermitage en Outdoor Cinema. Cinetree is verantwoordelijk voor de programmering.

Hanna Verboom, oprichtster en directeur Cinetree: "Na lange tijd mogen we eindelijk weer samen films kijken! Om dat te vieren wilden we iets bijzonders doen, met alle ruimte om de nodige maatregelen te handhaven. Voor het Forest Filmfestival kozen we vier van onze favorieten; Forrest Gump, The Biggest Little Farm, Into the Wild en Captain Fantastic . Forrest Gump is een echte klassieker met een knipoog naar de locatie, de andere drie films gaan over de zoektocht naar geluk, ver weg van de drukte van onze moderne beschaving."  

De avonden zijn op vrijdag 21 en 22 augustus en 4 en 5 september 2020 gepland waarbij om 20:30 uur de deuren open gaan en het programma om 21:00 uur start. 

Het Forrest Filmfestival wordt mede dankzij Grolsch en Ben & Jerry's mogelijk gemaakt. Dankzij de grootte van het openluchttheater in het Amsterdamse Bos in Amstelveen, is er voldoende ruimte om 1.5 meter afstand te houden en de coronaregels met strandstoelen te volgen. Een kaart kost 10 euro per stuk.

Het Forest Film Festival is onderdeel van de Cinetree Summer Tour waarbij Cinetree met lokale initiatiefnemers een buitenbioscoop of drive-in organiseert. De komende periode zullen ook in Limburg en Twente (Kasteel Vosbergen, Heerde) evenementen worden georganiseerd.

www.cinetree.nl
www.bostheater.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie