Cineville bestaat 10 jaar
15-03-2019 12:07:25 | Door: David de Jong | hits: 4131 | Tags:

Cineville, het filmplatform voor kwaliteitsfilm in filmtheaters bestaat 10 jaar. Het platform voor met name jonge filmfanaten is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot hét collectieve marketinginstrument voor de Nederlandse filmtheaters. Er zijn bijna 45.000 Cinevillepashouders, die maandelijks meer dan 100.000 keer hun pas langs de scanner halen. In totaal brachten zij meer dan 4.5 miljoen keer een bezoek aan een van de 43 aangesloten filmtheaters en bioscopen.
 
Thomas Hosman, directeur van Cineville: "Met onze campagnes, een uitgesproken redactie die films tipt en onze evenementen hebben we op een toegankelijke wijze ons enthousiasme voor film weten te verspreiden. Daarmee is het gelukt om een nieuwe, jongere, doelgroep aan te spreken die met de Cinevillepas op een laagdrempelige manier toegang heeft tot het complete aanbod aan films en festivals. Ook zijn we er erg trots op dat we zo’n overigens wereldwijd unieke samenwerkerking tussen zo veel verschillende aan filmtheaters hebben weten te bewerkstelligen."

Het bezoek aan de filmtheaters tussen 2007 en 2017 is verdubbeld, het bioscoopbezoek is in dezelfde periode gegroeid met 50 procent. Omdat Cinevillers gemiddeld meer dan dertig keer per jaar een film bezoeken in tegenstelling tot het landelijk gemiddelde van twee keer per jaar en meer dan de helft van hen tussen de 20 en 39 jaar is, zorgt Cineville voor meer jonge mensen in de zalen.

In de afgelopen drie jaar is het aantal Cinevillepashouders verdubbeld en in 2019 heeft Cineville meer dan drieduizend nieuwe leden mogen verwelkomen.
 
Deze hele maand viert Cineville feest. Op zondag 24 maart trekt het filmplatform door het land met tien films van het afgelopen decennia, samengesteld door Cineville-pashouders. Als slotstuk van de jubileummaand organiseert Cineville op vrijdag 29 maart Vive la Ville - 10 jaar Cineville: een feest van ieders filmdromen.

www.cineville.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie