Crowdfunding voor Mi Vida van Norbert ter Hall met Loes Luca
16-09-2017 17:14:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3865 | Tags:

Mi Vida is een speelfilm over coming of old age van Norbert ter Hall, geschreven door Roos Ouwehand, met Loes Luca in de hoofdrol. In het speciaal voor haar geschreven scenario speelt Luca de onlangs gepensioneerde kapster Lou Welter, wier leven een drastische wending krijgt tijdens een taalcursus in Spanje. De film is momenteel nog in de pre-productie fase, maar breekt nu al een record. Woensdag jongstleden startte een crowd-funding actie, die binnen 24 uur de hoogste opbrengst opleverde sinds de oprichting van het platform Cinecrowd.

De speelfilm Mi Vida gaat over dromen. Dromen die we hebben afgedaan als onhaalbaar of onrealistisch. Of die we zijn kwijtgeraakt in de maalstroom van het dagelijks leven. Maar omdat dromen vaak geld kosten vragen de makers van MI VIDA de hulp van het publiek en starten een crowdfunding actie. Binnen 30 dagen hopen de makers een bedrag van 22.500 euro op te halen. Donateurs kunnen onder meer twee kaartjes voor de première krijgen en maken bovendien kans op een solo reis naar de filmset in Spanje.

Na een leven vol zorg voor anderen, wordt de pas gepensioneerde Schiedamse kapster Lou (Loes Luca) tijdens een taalcursus in Andalusië voor het eerst sinds lange tijd geconfronteerd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens. Wanneer ze, aangemoedigd door haar lerares Spaans, overweegt om een nieuw leven in Spanje op te bouwen, stuit dat bij haar inmiddels volwassen kinderen op onverwachte weerstand.

Iedereen die geïnteresseerd is in de campagne en meer wil weten, is van harte uitgenodigd voor de sangria-borrel op zaterdag 23 september om 20.45 uur tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De eerste vijftig sponsoren ontvangen hier tevens een DVD van het eerste seizoen van A-DAM-E.V.A. De serie A-DAM en E.V.A. werd deze week uitgeroepen tot beste Nederlandse dramaserie sinds 1990.

CineCrowd is het crowdfunding platform voor film. Op  kunnen filmmakers hun ideeën voor films presenteren en pitchen aan het publiek. Iedereen, particulieren en ook bedrijven, kunnen zonder risico een bijdrage leveren en zo de realisatie van een film mogelijk maken. Sinds de oprichting in 2011 zijn meer dan 250 projecten succesvol gecrowdfund.

Mi Vida wordt geproduceerd door Phanta Film (Petra Goedings) in samenwerking met Omroep Max. De regie is in handen van Norbert ter Hall (winnaar Tv-beeld voor beste regisseur en Dutch Directors Guild Award A’DAM – E.V.A.) en Roos Ouwehand (Doris; Assepoester) schreef het scenario. De opnames van Mi Vida gaan voorjaar 2018 van start, de film wordt volledig opgenomen in Zuid-Spanje.

www.cinecrowd.com/mi-vida

www.phantavision.com

 


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie