De Beentjes van Sint-Hildegard krijgt platina
10-03-2020 09:25:51 | Door: Saskia van Weert | hits: 2583 | Tags:

Meer dan 400.000 bezoekers hebben De Beentjes van Sint-Hildegard, de komische dramafilm geregisseerd door Johan Nijenhuis, in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee afgelopen weekend de Platina Film-status behaald. 

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De Beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

De Beentjes van Sint-Hildegard is geregisseerd door Johan Nijenhuis, naar een scenario van Herman Finkers. Johan Nijenhuis & Co is verantwoordelijk voor de productie, in samenwerking met Omroep Max. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het CoBO Fonds. Naast de rol van scenarioschrijver vervult Herman Finkers ook een hoofdrol in de film, samen met Johanna ter Steege, Leonie ter Braak, Ferdi Stofmeel en Daphne Bunskoek. September Film Distribution verzorgt de filmdistributie van De Beentjes van Sint-Hildegard, die in release ging op 13 februari en momenteel in 155 bioscopen draait.

www.filmfestival.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie