De Slag om de Schelde trekt 100.000 bezoekers en is dus Gouden Film
14-06-2021 11:56:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1295 | Tags:

De Slag om de Schelde is de tweede Nederlandse film die in korte tijd na de heropening van de bioscopen, 100.000 bezoekers naar de bioscopen heeft getrokken. De film onder regie van Matthijs van Heijningen behaalt hiermee de Gouden Film-status, zo laat het Nederlands Film Festival weten. Bon Bini: Judeska in da House was de eerste Gouden Film van dit jaar.

De film speelt zich af in november 1944, als op het Zeeuwse eiland Walcheren tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar vechten. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die het lot bepalen van hun eigen en andermans vrijheid.

De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Hoofdrolspeler Gijs Blom en regisseur Matthijs van Heijningen hebben de Gouden Film in ontvangst genomen in filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam.

www.filmfestival.nl

Lees ook:

[Recensie] Bas Vlugt: De Slag om de Schelde

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie