Documentaire Emmy Verhey in première tijdens NFF
12-09-2017 11:02:03 | Door: | hits: 5009 | Tags:

Op vrijdag 22 september gaat de documentaire DE LAATSTE KEER, TWEEDE DEEL over het afscheid van top-violiste Emmy Verhey in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Een film van Pamela Sturhoofd en Jessica van Tijn. 

Na 50 jaar op de grootste concertpodia van de wereld te hebben gespeeld besluit de Nederlandse top-violiste Emmy Verhey om eind 2015 te stoppen. De makers legden niet alleen de aanloop naar haar afscheidsconcert vast, maar bleven haar ook volgen in het jaar nadat het doek gevallen is en blikken met haar terug op een carrière die naast grote successen gepaard ging met opoffering, eenzaamheid en twijfel. Verhey werpt langzaam de resten van het ongewilde etiket van wonderkind af en pikt haar nieuwe leven op. Zonder viool, maar groeiend in een rol als leraar, zien we hoe haar levenslessen het opkomende viool-talent Vera Beumer op weg helpen.

Over Emmy Verhey

Ruim vijftig jaar was violiste Emmy Verhey (1949) een internationaal gevraagde soliste. Op haar zevende kreeg ze haar eerste vioolles van haar vader en al snel werd de term 'wonderkind' op haar geplakt. Toen ze 12 was speelde ze bij haar eerste optreden het vioolconcert van Tsjaikovski en op haar dertiende ging ze studeren aan het conservatorium. In 1966 stond ze in de finale van een belangrijk concours in Moskou, waarna ze op Schiphol als ster onthaald werd.

Ze studeerde bij topviolisten als Herman Krebbers en David Oistrach, soleerde bij het Concertgebouworkest en werkte onder andere samen met solisten als Yehudi Menuhin, Igor Oistrach, Misha Maisky en Youri Egorov. Daarnaast heeft ze meer dan vijftig grammofoonplaten en cd's op haar naam staan. In de jaren zeventig en tachtig speelde ze in de voornaamste concertzalen in Europa en ver daarbuiten. Sinds 2006 vindt het driedaags Emmy Verhey Festival plaats dat onder artistieke leiding van Verhey wordt georganiseerd in haar woonplaats Zaltbommel. Emmy Verhey bespeelde een viool van Guarneri uit 1676.

Vrijdag 22 september
Aanvang: 18.45 uur
Locatie: Pathé Rembrandt 1, Oude Gracht 73 Utrecht

www.filmfestival.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie