Eerste Mobile Movie Days met Ruben Kazantsev
22-08-2017 15:03:00 | Door: | hits: 4020 | Tags:

In september gaan de eerste Nederlandse Mobile Movie Days van start, een festival gericht op films die zijn gemaakt met de mobiele telefoon. Op 6 september wordt een expositie over dit fenomeen geopend in Museum Hilversum; de films die te zien zijn, variëren van speelfilms tot documentaires en animaties.

Op donderdag 7 september is de Amerikaan Ruben Kazantsev te gast. Hij is initiatiefnemer van het iPhone Film Festival en producent van de Mobile Movie Departure, die het Filmfestival van Cannes haalde.

Tijdens de Mobile Movie Days laat Kazantsev samen met de Nederlandse filmmaker Cesar Majorana de ontwikkeling van de mobile movies zien en films die zijn geproduceerd zonder dat de makers elkaar ooit hebben gezien, zoals Departure. Na elke film zijn er Q&A’s.

Tijdens het festival zijn er verder masterclasses rond mobile movies, worden de kansen van deze films belicht en wordt de invloed ervan op de media-business bekeken.

De Mobile Movie Days duren tot en met 4 oktober. De toegang tot de diverse onderdelen is op de expositie na gratis, maar wel op basis van inschrijving. Het formulier hiervoor staat op de website. Let op: vol=vol.

Het festival is een initiatief van regisseur en producer Ruud van Gessel en Museum Hilversum en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hilversum.

www.dutchmediaweek.nl/mobile-movie-days

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie