Eerste competitiefilms Movies that Matter Festival 2018 bekend
14-12-2017 12:13:29 | Door: | hits: 2475 | Tags:

De eerste filmtitels voor de drie competitieprogrammas van het Movies that Matter Festival zijn bekend: Mr. Gay Syria van regisseur Ayse Toprak over de organisator van de Mr. Gay Syria verkiezing in Istanboel is geselecteerd voor het hoofdprogramma Activist. Aus Dem Nichts van regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand) over een moeder die strijdt voor gerechtigheid is opgenomen in de Camera Justitia-competitie en Onderkomen over drie jongens uit Afghanistan die hopen in Nederland te mogen blijven, geregisseerd door Jacqueline van Vugt, is de eerste titel voor het Dutch Movies Matter-programma.

Het Movies that Matter Festival biedt in de internationale stad van Vrede en Recht in negen dagen zo’n zeventig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan. Het festival kent twee hoofdprogramma’s: Activist (voorheen A Matter of ACT) over mensenrechtenverdedigers, in samenwerking met Amnesty International, en het door het vfonds ondersteunde Camera Justitia, dat inzoomt op onder meer het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Nieuw dit jaar is het competitieprogramma Dutch Movies Matter met Nederlandse speelfilms en documentaires die ogen openen voor mensenrechten.

Het jaarlijkse film- en debatfestival vindt in 2018 plaats van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag.

Naast de filmcompetities kent het Movies that Matter Festival een aantal themaprogramma's zoals Save The Planet over duurzaamheid, On the Move over migratie en specials als Weapon of Choice, de keuzefilms van een aantal prominente Nederlanders, en een door het publiek samengestelde selectie Chosen by YOU. Het festival presenteert bovendien een uitgebreid verdiepingsprogramma met masterclasses, inleidingen, Q&A’s, muziekoptredens en een expositie.

Het filmprogramma wordt in februari 2018 bekend gemaakt, de kaartverkoop start op donderdag 8 maart 2018.

www.moviesthatmatter.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie