Eerste films Movies that Matter Festival 2019 bekend
04-12-2018 16:03:41 | Door: | hits: 3459 | Tags:

De eerste filmtitels voor het Movies that Matter Festival zijn bekend. In de documentaire The Feeling of Being Watched onthult regisseur en activist Assia Boundaoui een geheim antiterrorismeonderzoek van de FBI in de Arabische wijk in Chicago waar ze woont. Deze film dingt mee in het competitieprogramma Activist.

De speelfilm Acusada van de Argentijnse regisseur Gonzalo Tobal, genomineerd voor een Gouden Leeuw op het filmfestival in Venetië, is geselecteerd voor de Camera Justitia-competitie. Voor het themaprogramma Save the Planet is de film Welcome to Sodom geselecteerd. Regisseurs Christian Krönes en Florian Weigensamer tonen hoe duizenden Ghanese kinderen en volwassenen werken op een immense afvalberg van elektronische apparaten uit met name de westerse wereld.   

Het Movies that Matter Festival in Den Haag is hét internationale festival over mensenrechten en een duurzame samenleving in de stad van Vrede en Recht, met negen dagen lang speelfilms, documentaires, debat, muziek en meer. Het festival kent drie competitieprogramma's. Activist gaat over mensenrechtenverdedigers, in samenwerking met Amnesty International. Camera Justitia zoomt in op onder meer het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Het derde competitieprogramma is Dutch Movies Matter, met Nederlandse speelfilms en documentaires die ogen openen voor mensenrechten. 


Naast de filmcompetities kent het Movies that Matter Festival een aantal themaprogramma's zoals Save The Planet over duurzaamheid, On the Move over migratie en specials als Weapon of Choice, de keuzefilms van een aantal prominente Nederlanders, en een door het publiek samengestelde selectie Chosen by YOU. Het festival presenteert bovendien een uitgebreid verdiepingsprogramma met masterclasses, inleidingen, Q&A's, muziekoptredens en een expositie.

Hoofdpartner van het Movies that Matter Festival is Amnesty International en belangrijkste mediapartners zijn BNNVARA en dagblad Trouw.

Het jaarlijkse film- en debatfestival vindt in 2019 plaats van vrijdag 22 tot en met zaterdag 30 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. Het volledige programma staat eind februari online en de kaartverkoop start op 7 maart. 

www.moviesthatmatter.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie