El Houb na Amerikaanse première dit najaar in Nederlandse bioscopen
21-06-2022 11:06:05 | Door: Saskia van Weert | hits: 2318 | Tags:

El Houb is in wereldpremière gegaan op de 46e editie van het Frameline Film Festival in San Francisco. Het Nederlandse team, bestaande uit hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui, regisseur Shariff Nasr, producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk (BIND) en editor Michiel Boesveldt waren aanwezig op het grootste LHBTIQAP+filmfestival ter wereld.

El Houb schetst een tragikomisch beeld over de zwijgcultuur binnen een Arabische familie. De film is inmiddels aangekocht voor een bioscooprelease in Amerika en Canada. In Nederland brengt Gusto Entertainment El Houb op 13 oktober uit in de bioscoop.

Plot El Houb

In het speelfilmdebuut van Shariff Nasr (regie en scenario) vertolkt Fahd Larhzaoui (Papadag, Moordvrouw) de hoofdrol van de Marokkaans-Nederlandse Karim. Hij keert terug naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om zijn ouders te vertellen dat hij op mannen valt. Na jaren schone schijn ophouden, is het hoge woord er eindelijk uit. Maar zijn ouders besluiten om zijn dappere bekentenis te negeren. Door de moeizame gesprekken die volgen, realiseert Karim zich dat hij de zwijgcultuur in het gezin moet doorbreken en de confrontatie met zijn naasten nu echt moet aangaan.

De film is geproduceerd door Joram Willink van productiehuis BIND, bekend van bekroonde films De Veroordeling, Mijn bijzonder rare week met Tess en Gluckauf en de podcast De Deventer Mediazaak. In coproductie met VPRO en ondersteund door Nederlands Filmfonds, CoBO, NPO-fonds en Netherlands Production Incentive.

www.bindfilm.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie