Festivaldirecteur Bero Beyer verlaat IFFR voor het Nederlands Filmfonds
01-07-2019 14:39:33 | Door: | hits: 2585 | Tags:

Op 1 maart 2020, na vijf jaar als festivaldirecteur, vertrekt Bero Beyer bij International Film Festival Rotterdam (IFFR). Hij wordt dan directeur/bestuurder van het Nederlands Filmfonds. IFFR kondigt binnenkort de aanmeldingsprocedure aan voor de toekomstige festivaldirecteur.

Bero Beyer: “De afgelopen jaren heb ik voor International Film Festival Rotterdam mijn liefde voor film in zijn vele vormen over willen dragen: cinema van kort tot lang, van fictie tot documentaire en hybride, episodisch of geanimeerd, van toegankelijk tot experimenteel. Ik kijk er enorm naar uit om mij na de 49ste editie van IFFR vanuit het Nederlands Filmfonds in te zetten voor Nederlandse cinema die inspireert en waarin men zich kan herkennen. Dit alles in het besef dat film een prachtig, invloedrijk en relevant medium is, dat floreert door een gezonde cinemacultuur.”

Pieter Broertjes, voorzitter van de raad van toezicht van IFFR: “Dit is een belangrijke stap voor het festival en een mooie kans om vanaf de 50e editie met een nieuwe festivaldirecteur een nieuw decennium in te gaan. In het constant veranderende filmfestivallandschap kunnen nieuwe inzichten en ideeën de internationale positie van IFFR nog verder versterken.”

Marjan van der Haar, zakelijk directeur van IFFR: “Tijdens IFFR 2019, mijn eerste editie als zakelijk directeur, heb ik uit eerste hand Bero’s onuitputtelijke bevlogenheid ervaren. Ik kijk uit om samen de 49ste editie te organiseren en vooruit te kijken naar de jubileumeditie in 2021.”

Bero Beyer is sinds augustus 2015 festivaldirecteur van International Film Festival Rotterdam. Bij zijn aantreden bij IFFR voerde hij een aantal innovaties door. Zo deelde hij alle films onder in vier overkoepelende secties met elk een eigen kleur en karakter, om zo het aanbod eenvoudiger navigeerbaar te maken. Ook werd de Tiger Competition gestroomlijnd, werd het Talks & Masterclasses-programma een niet te missen onderdeel van IFFR en kreeg visuele kunst onder de noemer Art Directions ruim baan.

[Fotocredit: Jan de Groen]

www.iffr.com
www.filmfonds.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie