Film Events en Filmtheater Kriterion presenteren Amsterdamned
08-10-2018 12:51:00 | Door: | hits: 2493 | Tags:

Film Events en Filmtheater Kriterion presenteren gezamenlijk de derde editie van het driedaagse genrefilmfestival Amsterdamned. Op het programma staan twaalf nieuwe en oudere films in de genres horror, fantasy en sciencefiction, waarvan de meeste geen Nederlandse release krijgen. 

De openingsfilm van Amsterdamned is de zelden geziene eerste lange film van Dick Maas, Rigor Mortis uit 1981. Deze wordt gepresenteerd in aanwezigheid van Dick Maas zelf en diverse leden van de cast en crew, onder wie Olga Zuiderhoek en Wim T. Schippers. Voorafgaand wordt Dick Maas' korte film uit 1975 Historia Morbi vertoond.

Nadat eerder Nicolas Roeg en Brian John Boorman in het zonnetje werden gezet, eert Amsterdamned dit keer opnieuw een cineast die veel betekend heeft voor de genrefilm: Brian De Palma. Op het programma staan de thriller Body Double (1984), de horrormusical Phantom of the Paradise (1974) en de opnieuw gemonteerde psychologische thriller Raising Cain (1992).

Straight to Video presenteert iedere maand een video-avond: twee films op originele VHS-tapes vanaf een old school videorecorder, omlijst met trailers, glitches, bloed en bier. Speciaal voor Halloween bundelt Lab111 hun krachten met genrefestival Amsterdamned. Hier presenteert Straight to Video een double-bill van cultregisseur Frank Henenlotter: Brain Damage(1988) en Frankenhooker (1990). 

Het filmfestival is te zien van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 oktober.

www.amsterdamnedfilmfestival.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie