Film by the Sea pakt uit met Drive-In, Drive-Uit en Filmconcert
26-08-2021 15:21:00 | Door: David de Jong | hits: 4125 | Tags:

Film by the Sea biedt ook dit jaar diverse filmspecials aan waarbij film beleefd kan worden op bijzondere locaties. De monumentale Sint Jacobskerk in Vlissingen is het decor voor het filmconcert. De Drive-In wordt in de Machinefabriek in Vlissingen gehouden terwijl De Drive-Uit over de Westerschelde vaart, terwijl de klassieker The Navigator wordt vertoond. Ook heeft het filmfestival een groot aantal bijzondere documentaires geselecteerd. Film by the Sea vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 19 september 2021 in CineCity in Vlissingen, met satellietprogramma's door heel Zeeland.

Drive-In van 13 tot en met 17 september

Ook dit jaar is de Machinefabriek in Vlissingen het decor van de Drive-In bioscoop. Auto Poppe zet ruim veertig autos klaar die gereserveerd kunnen worden voor een speciale voorstelling van een filmhit. Tussen 13 en 17 september staan er diverse kaskrakers als Romeo + Juliet,  RoboCop, Mamma Mia, Top Gun en Bohemian Rapsody op het programma.  

Drive-Uit op 17 en 18 september

De Drive-Uit was op de vorige editie van Film by the Sea een succes. Deze ervaring, waarin bezoekers tijdens een vaartocht over de Westerschelde van een film genieten, was in 2020  binnen een dag uitverkocht. Ook dit jaar organiseert Film by the Sea op vrijdag 17 september en zaterdag 18 september een Drive-Uit. De Westerschelde Ferry vaart tweemaal per avond uit. Tijdens de vaart wordt de filmklassieker The Navigator (1924), met Buster Keaton in de hoofdrol, terwijl de tocht langs de Vlissingse boulevard tot aan het windorgel leidt. Een onvergetelijke ervaring!

Filmconcert: The General op 15 september

Film by the Sea biedt een unieke mogelijkheid om op woensdag 15 september het klassieke filmconcert The General (1926) met Buster Keaton te bewonderen in de monumentale Sint Jacobskerk in Vlissingen. Filmconcertpianist Yvo Verschoor verzorgt op zijn eigen manier, vol improvisatie, de muzikale begeleiding. VThe General speelt zich af in de burgeroorlog, waar treinmachinist Johnny (Buster Keaton) probeert het hart van zijn grote liefde te veroveren. Een kidnapping door het Noordelijke leger gooit roet in het eten, waarna Johnny de achtervolging inzet. Documentaires

Naast een breed scala aan fictiefilms biedt Film by the Sea haar bezoekers ook een groot aantal inspirerende documentaires, waaronder The Taste of Desire (W.J.A. Kluithoff), The Booksellers (D.W. Young), De Drinkbare Maas (Thom Verheul), Lobster Soup (Pepe Andrue) en IDFA-winnaar voor Beste Lang Documentaire Radiograph of a Family (Firouzeh Khosrovani).

www.filmbythesea.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie