Film by the Sea sluit af met Britse komedie The Duke
18-08-2021 16:56:17 | Door: David de Jong | hits: 1847 | Tags:

Op 10 september 2021 gaat de 23e editie van het internationale filmfestival Film by the Sea van start. Als afsluitende film zal The Duke worden vertoond.

Jan Doense, festivaldirecteur: “We volgen in deze het bioscoopprotocol”, aldus festivaldirecteur Jan Doense. “Dat betekent dat we de 1,5 meterregel in acht nemen en verder een relatief normaal festival kunnen draaien.”

Met de film The Duke wordt Film by the Sea op zaterdag 18 september officieel afgesloten. The Duke, met Jim Broadbent en Dame Helen Mirren in de hoofdrollen, is een komedie van het soort waar de Britten al decennialang in uitblinken. Een lichtvoetige afsluiting van een festivaleditie in nog steeds zorgelijke tijden.

Film by the Sea vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 19 september 2021 in CineCity in Vlissingen, met satellietprogramma’s door heel Zeeland. De locatie aan zee en het programma maken Film by the Sea van Openingsgala tot Slotfeest ieder jaar weer een feest.  

The Duke vertelt het waargebeurde verhaal van een Londense taxichauffeur die een kostbaar schilderij weet te stelen uit de National Gallery. De samenwerking tussen de briljante Jim Broadbent (Moulin Rouge!, The Iron Lady) als Bunton, de al even briljante Dame Helen Mirren (The Good Liar, The Queen) als zijn onwetende echtgenote en regisseur Roger Michell (Blackbird, Notting Hill) staat garant voor succes.

Kempton Bunton is niet zomaar een Londense taxichauffeur. Hij kletst te veel - en is daarom al een paar keer ontslagen, hij bestookt de BBC ongevraagd met zijn toneelwerk en hij is overgevoelig voor onrecht. Bunton is dan ook verontwaardigd dat de National Gallery maar liefst honderdzestigduizend pond heeft betaald voor een schilderij van Goya en besluit het kostbare doek te stelen. Voor het losgeld heeft hij al een goed doel in gedachten.

Filmdetails: Regie: Roger Michell Land: Groot-Brittannië Jaar: 2020 Lengte: 96 mininuten Genre: Drama, Comedy Taal: Engels Ondertiteling: Nederlands Cast: Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead, Matthew Goode e.a.

Ook tijdens deze 23e editie zal het filmaanbod van Film by the Sea uitgebreid worden naar verschillende satellietsteden. De deelnemende steden zijn Oostburg, Terneuzen, Middelburg, Goes, Zierikzee en Bergen op Zoom. 

www.filmbythesea.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie