Film1 start Premium on demand tv-kanaal
04-07-2017 14:09:00 | Door: | hits: 5123 | Tags:

Eind augustus start Film1 met met een on demand TV-kanaal bij Ziggo. Het nieuwe kanaal komt op de plaats van de Sundance zender en biedt de nieuwste, grootste blockbusters en beste Nederlandse films.

Een deel van de content wordt uitgezonden op de lineaire zenders: Premiere, Family, Drama en Action. 

Na onder andere de introducties van Film1 HD en de Film1 App komt de premium filmdienst als eerste abonneeservice met een on demand kanaal vanaf zenderpositie 105 bij Ziggo. 

Het kanaal wordt toegankelijk voor abonnees met een Ziggo Mediabox.

De Film1 content blijft ook on demand beschikbaar via het menu van de provider. Bij Film1 konden abonnees al via het web en de app films kijken.

Kate Marsh EVP Sony Pictures Television Europe: "Mensen willen de nieuwste, grootste blockbusters en beste Nederlandse films zien. Wat verandert is het kijkgedrag van de consument. Zij willen steeds vaker on demand kijken, via TV, tablet of telefoon. Met de nieuwe zender komen onze kijkers al zappend in een Film1 omgeving waarin de titels op overzichtelijke en aantrekkelijke wijze worden getoond en trailers bekeken kunnen worden. Hierdoor wordt het op TV nog makkelijker en aantrekkelijker om je eigen kijkmoment te kiezen."

De nieuwe techniek draait op de opdracht van Film1 door Wearetriple en Metrological. ontwikkelde SetTopBox App. Film1 zet hiermee in op een kruising tussen lineaire televisie en subscription video on demand (SVOD).

https://www.film1.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie