Filmplatform Cinetree biedt tot en met 6 april kosteloze toegang aan
19-03-2020 17:17:00 | Door: David de Jong | hits: 2610 | Tags:

Het filmplatform Cinetree biedt tot en met 6 april kosteloze toegang aan. Het jonge filmplatform, opgericht door actrice en filmmaker Hanna Verboom, biedt maandelijks een selectie van films en documentaires met inspirerende en maatschappelijke thema's. Cinetree wil op deze manier een bijdrage leveren aan mensen die thuis zitten en ook niet naar de bioscoop kunnen door de coronacrisis.

Hanna Verboom: "Cinetree is opgezet vanuit de gedachte dat films meer zijn dan entertainment. Ze kunnen ons nieuwe inzichten geven, maar ook een nieuw, hoopvol, perspectief bieden. Dit soort verhalen hebben we nodig, juist nu. Een van onze teamleden kwam daarom met het idee om Cinetree gratis aan te bieden, onze manier om iets kleins bij te dragen."

De films worden geselecteerd samen met curatoren zoals Humberto Tan, Sam de Jong en Gaite Jansen. Speciaal voor de huidige situatie heeft Cinetree met een bijzondere selectie films geprogrammeerd. Denk aan Life Animated, klassiekers als La vita è Bella en festival winnaars zoals C'est l'amour. Deze selectie wordt tot en met 6 april wekelijks aangevuld met meer hoopvolle verhalen met onder andere Lion, Hachi en Finding Neverland.

Filmliefhebbers kunnen via cinetree.nl/samenthuis hun gratis periode activeren met de code samenthuis. Alleen een emailadres is benodigd, verder zijn er geen verplichtingen.

Cinetree is beschikbaar op pc en laptop of via de apps voor iOS, AppleTV, Android en Samsung Smart TV. Streamen kan via Apple Airplay of Chromecast.

www.cinetree.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie