Fu Works medeproducent documentaire Ennio Morricone
23-10-2017 10:14:00 | Door: | hits: 3953 | Tags:

Gianni Russo en Gabriele Costa van het Italiaanse productiebedrijf Piano B hebben bekendgemaakt dat zij een overeenkomst hebben gesloten met Peter de Maegd van het productiebedrijf Potemkino en San Fu Maltha (foto) van het productiebedrijf Fu Works. Zij zullen samen Maestro Morricone: The Glance of Music produceren, een documentaire over Ennio Morricone die geregisseerd wordt door de Italiaanse regisseur Giuseppe Tornatore.

Maestro Morricone: The Glance of Music is de eerste autobiografische documentaire over Morricone. In de cinematografische documentaire wordt Morricone geïnterviewd door zijn goede vriend Giuseppe Tornatore. Ze werkten samen aan negen speelfilms, waaronder Cinema Paradiso in 1989, die een Oscar won voor Best Foreign Language Film. Tornatore interviewde Morricone meer dan 40 uur over een periode van twee jaar.

Tornatore: “Ik heb mij altijd afgevraagd wat voor documentaire ik over Ennio zou maken. En nu voel ik niet alleen dat het tijd is om mijn droom te realiseren, maar voel ik ook dat ik een goed idee heb hoe ik dit moet doen.”

Piano B heeft samen met regisseur Tornatore aan verschillende projecten gewerkt, zoals de documentaire Every Film my First Film. De ontwikkeling van de documentaire over Morricone begon in 2016. Piano B was op zoek naar ervaren Europese producenten die hem kunnen helpen de film op tijd af te ronden, namelijk voor de 90ste verjaardag van Morricone in 2018. De Belgische producent Peter de Maegd en de Nederlandse producent San Fu Maltha werkten samen aan Peter Greenaway’s Eisenstein in Guanajuato, die meedong in de competitie in Berlijn 2016.

Russo: “Dit team bundelt hun solide expertise en internationale netwerk om de financiering van de documentaire rond te krijgen, die gepland staat in première te gaan op 18 November 2018, de 90e verjaardag van Ennio Morricone.”

www.fuworks.nl
www.potemkino.com
www.pianobproduzioni.it

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie