Gouden Film voor De Grote Slijmfilm
19-02-2020 14:29:00 | Door: David de Jong | hits: 2639 | Tags:

De Grote Slijmfilm heeft de Gouden Film-status behaald. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de familiefilm, geregisseerd door Hans Somers, in de bioscoop gezien.

Hoofdrolspeler Bibi nam de award woensdag 19 februari 2020 in ontvangst in Zwolle. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. De Grote Slijmfilm is na Project Gio en Onze Jongens in Miami de derde film in 2020 die de Gouden Film Award ontvangt.

Indy (Bibi) en haar BFF Olivia (Rómeycia Valentijn) zijn net als alle kinderen over de hele wereld gek op slijm. Op Internationale Slijmdag doen ze mee met een wedstrijd om het meest originele slijm te maken. De enige die een enorme hekel heeft aan slijm is Dominicus Duff (Géza Weisz), de grootste speelgoedbaas van het land. Door slijm verkoopt hij zijn eigen speelgoed niet meer en daarom wil hij al het slijm in de wereld verbieden en in beslag nemen.  

De Grote Slijmfilm is geregisseerd door Hans Somers, naar een scenario van Eveline Hagenbeek en Maarten van den Broek. De film is geproduceerd door NewBe in samenwerking met Nickelodeon/ViacomCBS en kwam tot stand met een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive. Splendid Film verzorgt de filmdistributie van De Grote Slijmfilm, die in release ging op 5 februari en momenteel in 126 bioscopen draait.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en per 2020 aan korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.filmfestival.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie