Gratis films en lespakketten door samenwerking NFF, NPO Start en Schooltv
24-09-2019 15:06:31 | Door: Saskia van Weert | hits: 2787 | Tags:

Het Nederlands Film Festival, NPO Start en Schooltv hebben de krachten gebundeld om alle schoolgaande kinderen in Nederland met film in aanraking te brengen en hen bewust te leren kijken.

Op 1 oktober wordt het initiatief Film in de klas tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) gelanceerd. Op de speciaal ervoor ingerichte site is de gratis Nederlandse filmcollectie met lespakketten beschikbaar. Het doel van de samenwerking is scholieren in aanraking brengen met de Nederlands film(cultuur) en een rol te spelen in het (leren) begrijpen van beeldtaal, om zo context te bieden aan de groeiende en invloedrijke beeldcultuur.

In het introductiejaar van de Nederlandse filmeducatiecollectie worden zo’n veertig films beschikbaar gesteld met lesprogramma’s die gericht zijn op leerlingen vanaf 4 tot en met 18 jaar. In de filmselectie zijn speelfilms als Toen mijn vader een struik werd, Patatje Oorlog, Kikkerdril en Nijntje de film te vinden. Ook zijn er veel korte films, jeugddocumentaires en animatiefilms uitgekozen die uitnodigen tot verdieping.

De filmlijst is voor iedereen gratis te bekijken op NPO Start, het streamingplatform van NPO, en Schooltv.nl. De bijbehorende lespakketten zijn per film te downloaden of direct te projecteren op bijvoorbeeld het digibord. De bijbehorende lespakketten zijn ontwikkeld door het Netwerk Filmeducatie.

www.schooltv.nl
www.filmfestival.nl
www.npostart.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie