Green Book beste film, meeste Oscars voor Bohemian Rhapsody
25-02-2019 09:42:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2423 | Tags:

De film Green Book heeft zondachtnacht de Oscar gewonnen voor beste film. De rolprent met Viggo Mortensen en Mahershala Ali won in totaal drie beeldjes. Bohemian Rhapsody over de band Queen kreeg de meeste prijzen.

Mahershala Ali, die de pianist Don Shirley speelt in Green Book, won de Oscar voor beste mannelijke acteur in een bijrol. De film zelf werd beloond met een prijs voor het beste script.

Bohemian Rhapsody ging ervandoor met vier Oscars, namelijk voor beste mannelijke hoofdrol (Rami Malek als Freddie Mercury), de beste montage, geluidsmontage en geluid. Malek bedankt in zijn speech zijn vriendin, die ook in de film zijn vriendin speelt. Hij zei ook dat de prijs het belang onderstreept van zijn rol als Freddie, een immigrant die voor zijn identiteit uitkwam.

Olivia Colman (The Favourite) werd uitgeroepen tot beste actrice. Ze speelt in de film de Britse koningin Anne, die relaties onderhoudt met haar hofdames. De Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol ging naar Regina King voor haar rol in If Beale Street Could Talk.

Regisseur Spike Lee won zijn eerste Academy Award voor het bewerkte script van zijn film BlacKkKlansman. De beste niet-Engelstalige film was Roma, die op Netflix te zien is. Regisseur Alfonso Cuarón kreeg de Oscar voor beste regisseur. Het was zijn derde Academy Award.

De beste documentaire was Free Solo, over klimmer Alex Honnold. Hij werd gevolgd tijdens het beklimmen van de bergwand El Capitan in Yosemite National Park in Californië.

Alle Oscarwinnaars
YouTube-kanaal Oscars

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie