Het Nederlands Film Festival viert zijn 40-jarig jubileum online, in Utrecht en op het grote doek
28-08-2020 14:44:00 | Door: David de Jong | hits: 1851 | Tags:

Op 25 september 2020 gaat de 40e editie van het Nederlands Film Festival van start met een uitgebreid online programma met films, talkshows en masterclasses waarvan het publiek thuis kan genieten. Naast klassiekers en hoogtepunten uit het afgelopen jaar zijn ruim 60 producties voor het eerst te zien, online, op de NFF Interactive Expo of op het grote doek. In 66 steden en 97 bioscopen en filmtheaters kunnen filmliefhebbers de festivalpremières Buladó (de openingsfilm NFF 2020), Kom hier dat ik u kusI.M., De Dick Maas methode, Buiten is het feestMarionetteDe Vogelwachter en La última primavera collectief beleven. De kaartverkoop voor de festivalpremières in het land is gestart.

Doreen Boonekamp, algemeen directeur a.i. Nederlands Film Festival: "Voor het jubileumjaar ontstond het idee om vanwege de 40e editie een aantal films in 40 theaters te vertonen. D ecoronaviruspandemie bracht dit plan in een stroomversnelling, omdat de organisatie van een regulier festival voor een groot publiek in één stad onmogelijk was. Het enthousiasme van de theaters, makers en distributeurs om samen met het festival het publiek welkom te heten overtreft alle verwachtingen. Voor het eerst staan er bijna 100 bioscopen en filmtheaters vanaf 25 september klaar om het publiek te ontvangen bij de festivalpremières van 6 nieuwe speelfilms, een dramaserie en een documentaire in het land".

De landelijke tour wordt mede mogelijk gemaakt door het Abraham Tuschinski Fonds, de deelnemende bioscopen en filmtheaters, distributeurs, producenten, makers en partners van ganaardefilm.nl.

www.filmfestival.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie