IFFR lanceert streamingdienst IFFR Unleashed
30-01-2018 12:39:00 | Door: | hits: 2485 | Tags:

International Film Festival Rotterdam (IFFR) lanceert het VOD-platform IFFR Unleashed. Het platform steunt onafhankelijke filmmakers door hun films vanaf nu het hele jaar door online aan te bieden. De streamingdienst is sinds 24 januari, de eerste dag van IFFR 2018, live op het platform IFFRUnleashed.com.

IFFR maakt gebruik van binnenlandse marketing, mediapartnerships en de huidige editie van het festival om reuring te creëren voor IFFR Unleashed. Ook ging IFFR samenwerkingen aan met NS en de Volkskrant om het platform te promoten.

Selectie

Het platform bevat festivalfavorieten van voorgaande edities en zelfgekozen hoogtepunten van filmauteurs, onder het motto Arthouse wonders, unknown pleasures and audience favourites. Not your everyday films, every day. Daarnaast overlegt het IFFR PRO-team tijdens het festival met salesagenten, rechthebbenden en filmmakers over de gezamenlijke kansen binnen IFFR Unleashed.

Tot aan het einde van de 47ste editie van het festival is IFFR Unleashed binnen de Benelux beschikbaar voor een speciale prijs van 60 euro per jaar. Daarna kosten abonnementen 90 euro per jaar. Het kijken van een losse film kost 5 euro. Buiten de Benelux is IFFR Unleashed tot nu toe alleen beschikbaar via een pay-per-viewmodel: binnen de EU kosten films 4 euro en daarbuiten 4 dollar (USD). De streamingdienst is wereldwijd beschikbaar, met uitzondering van de Verenigde Staten.

Bero Beyer, festivaldirecteur IFFR: “De doelgroep voor IFFR Unleashed hebben we haarscherp in beeld. We ontvangen die hier elk jaar in Rotterdam en ik twijfel er niet aan dat de animo groot is om het hele jaar door toegang te krijgen tot de onverwachte, grensverleggende, briljante films die we op ons festival vertonen. Onze missie is meer dan alleen een première vertonen. We moeten filmmakers helpen om ook buiten het festivalcircuit hun publiek te vinden.”

IFFR Unleashed wil ook een alternatief bieden aan rechthebbenden en filmmakers die hun eigen distributie regelen door betere voorwaarden te hanteren dan andere streamingdiensten. Filmmakers krijgen 50 procent van de opbrengsten en IFFR herinvesteert de andere 50 procent in het platform. 

Janneke Staarink, zakelijk directeur van IFFR: “IFFR draait om de samenwerking tussen regisseurs en rechthebbenden, onze afspraken sluiten precies aan op de specifieke films. We werken met films die IFFR om hun eigen artistieke waarde uitkiest, waardoor de relatie coöperatiever is dan bij andere VOD-deals. Ook besluiten we gezamenlijk in welke territoria de film beschikbaar moet zijn. Onze streamingdienst dicht de kloof tussen filmmakers en de complexe wereld van digitale distributie. We reduceren de technische, praktische en financiële obstakels en maximaliseren de mogelijkheden dankzij onze vooraanstaande positie als festival. We zijn flexibel, behendig en we zoeken graag naar adequate oplossingen en regelingen voor specifieke gevallen.”

www.IFFR.com
www.iffrunleashed.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie