Imagine Film Festival en Bekijk ’t organiseren educatieproject met virtual reality
06-12-2018 11:04:00 | Door: | hits: 3070 | Tags:

Van 10 t/m 20 april 2019 is het Imagine Film Festival weer te beleven bij Eye in Amsterdam. Voor deze editie hebben Imagine Film Festival en Bekijk ’t hun krachten gebundeld in een educatieproject. Tijdens twee achtereenvolgende workshops kunnen leerlingen van de middelbare school kennismaken met virtual reality door in hun eigen VR-film te spelen.

De herkansing is een VR-film, maar deze is nog niet af: er ontbreken vier cruciale scènes die scholieren zelf gaan maken. Bekijk ’t geeft in de eerste workshop een introductie over filmen in 360 graden. Om de leerlingen te inspireren en te enthousiasmeren krijgen ze voorbeelden van VR-films te zien met een professionele headset. In de tweede workshop worden de ontbrekende scènes uit de film opgenomen. De scènes van de leerlingen worden in de film gemonteerd en daarna krijgen de leerlingen hun eigen versie van De Herkansing te zien.

Alle deelnemende klassen worden vervolgens uitgenodigd bij het Imagine Film Festival bij Eye in Amsterdam. Op donderdag 11 en vrijdag 12 april 2019 wordt er een speciaal scholierenprogramma georganiseerd en zijn er prijzen te winnen voor de beste bijdragen aan De Herkansing.

Het project is op donderdag 29 november van start gegaan bij het Cburg College in Amsterdam. De leerlingen van de derde klas vmbo-b/k gingen daar in drie groepen aan de slag met de ontbrekende scènes in deze spannende horrorfilm.

De Herkansing

Shira, Ruben en Yesin hebben nog één kans om over te gaan: de herkansing. Helaas hebben ze nauwelijks geleerd en kunnen ze alleen nog een voldoende halen wanneer ze de antwoorden van tevoren in kunnen zien. De drie leerlingen besluiten in hun wanhoop de geest van de overleden conrector op te roepen: hij is de enige die alle examenopgaven kende. Deze actie blijft niet zonder gevolgen… 

De film De herkansing  is geregisseerd door Lucia Galindo Martinez.

Praktische informatie

Scholen kunnen zich aanmelden bij Bekijk ’t om ook mee te doen aan dit tweejarige project. Tot en met maart 2019 kunnen scholen meedoen aan de prijsuitreiking bij Imagine Film Festival 2019, alle aanmeldingen daarna worden meegenomen in Imagine Film Festival 2020.

Dit educatieproject is een co-productie van Imagine Film Festival en Bekijk ’t in samenwerking met regisseur Lucia Galindo Martinez, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en Fonds 21. Met dank aan Samsung, Cburg College, het practoraat Het Nieuwe Kijken van het Mediacollege Amsterdam.

www.imaginefilmfestival.nl
www.bekijkt.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie