Imagine Film Festival presenteert vier themaprogramma’s
18-01-2019 10:02:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2120 | Tags:

Het Imagine Film Festival telt dit jaar vier themaprogramma’s. In elk programma staat een ander aspect van de verbeelding centraal. Het festival voor fantastische films wordt in april gehouden in EYE Amsterdam.

Zoals elk jaar bestaat het hoofdprogramma van Imagine uit zo’n 50 speelfilms en 35 korte films, waaronder ook een groot aantal Nederlandse films. De films vertegenwoordigen de beste fantastische cinema van de afgelopen 12 maanden. Daarnaast zijn er dit jaar vier aandachtsgebieden.

Vier themaprogramma’s

Het themaprogramma New Stories in Gaming and VR draait om films die gebruik maken van interactie, zoals in games en virtual reality. Er wordt een showcase georganiseerd en speelbare demo’s van Nederlandse games en er zijn diverse (inter)nationale gasten aanwezig. Ook wordt dit jaar opnieuw de Imagine VR-award uitgereikt.

In Things to Come staan de toekomstvisioenen van sciencefiction versus de wetenschappelijke stand van vandaag centraal . Met lezingen over onder andere CRISPR/Cas9, Marsreizen en de genetische en biologische achtergrond van superhelden.

Het Slash-O-Rama is voor de bezoeker met stalen zenuwen. Het programma richt zich op het horrorgenre bij uitstek: de slasher, oftewel bloederigeverhalen. Er is een klein retrospectief van films uit de jaren tachtig en een nog nader bekend te maken eregast.

Sekten staan centraal in Let’s Talk About Sects, een divers programma dat de blijvende invloed van sekten op de (Amerikaanse) filmproductie belicht. Met aandacht voor zowel beruchte sekteleiders zoals Jim Jones en Charles Manson, als voor de psychologie van sektes en hun volgelingen.

Imagine Film Festival vindt in 2019 plaats van 10 tot en met 20 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam.

www.imaginefilmfestival.nl
www.eyefilm.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie