Initiatiefnemers Dutch Academy for Film dragen stokje over
12-09-2019 09:52:42 | Door: Saskia van Weert | hits: 3308 | Tags:

Producent Sytze van der Laan en cameraman Jules van den Steenhoven, de initiatiefnemers van de Dutch Academy For Film, treden af als bestuursleden van de secties Productie en Camera/VFX binnen de DAFF.

Sytze van der Laan geeft het stokje door aan Floor Onrust en Guido van Gennep neemt de taken over van Jules van den Steenhoven, die nog wel een jaar als extern bestuurslid betrokken blijft bij DAFF.

In 2013 richtten Sytze van der Laan, producent van onder meer Bankier van het Verzet, en Jules van den Steenhoven, cameraman van onder meer de All Stars-films, LEK, Kleine Blonde Dood en De Brief voor de Koning, de DAFF op, met het doel om de Nederlandse film te bevorderen als wezenlijk bestandsdeel van de Nederlandse en Europese cultuur. De termijn van zes jaar waarvoor ze destijds hebben getekend, is nu verlopen.

De twee oprichters dragen hun werk over aan Floor Onrust, producent/oprichtster Family Affair Films, en Guido van Gennep, cameraman van onder meer Oorlogswinter en Mees Kees. Ook zal een nieuw bestuurslid worden aangesteld binnen de sectie Muziek/Montage/Geluid vanwege het plotselinge overlijden van zeer gedreven en gepassioneerd editor Menno Boerema.

Sytze van der Laan: ”Ik ben er trots op dat wij als makers met elkaar en in samenwerking met het Nederlands Film Festival iets volledig unieks hebben neergezet in een toch heel versplinterd cultureel landschap. Een geheel door de makers zelf gefinancierde vereniging, zonder structurele subsidie, die geen ander belang dient dan dat van de Nederlandse film. Voor de oprichting van de DAFF zou dat ondenkbaar zijn geweest. Nu praten we met elkaar over ons werk en onze films, en geven middels de Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival aan wat we bijzonder goed vinden. Dat gesprek vind ik in deze tijd van verkettering het belangrijkste: alleen daaruit blijkt al de waardering voor elkaar en voor de kunst. Echt uniek!”

Floor Onrust: "Ik ben vereerd te zijn gevraagd voor het bestuur van de DAFF. Als bestuurslid hoop ik bij te kunnen dragen aan het verbeteren van de positie van de Nederlandse film en het bevorderen van goede verhoudingen tussen de verschillende disciplines.”

Guido van Gennep: "Het is mij een waar genoegen om mee te werken aan de DAFF. Het idee om professionele filmmakers met elkaar te verbinden in een organisatie spreekt mij zeer aan”.

De DAFF is lid van FAN of Europe, het netwerk van nationale filmacademies in Europa en de European Film Academy. Een belangrijke taak van de DAFF-leden is het stemmen voor de nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren in de categorieën Speelfilm en Lange documentaire. Hierbij werkt de DAFF samen met het Nederlands Film Festival.

www.daff.org
www.filmfestival.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie