International Film Festival Rotterdam gaat volledig online
13-01-2021 16:44:00 | Door: David de Jong | hits: 2159 | Tags:

De 50ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) start online. Van 1 tot en met 7 februari 2021 vindt het festival plaats op het speciaal hiervoor op maat gemaakte platform IFFR.com.

In lijn met de coronamaatregelen nodigt IFFR 2021 het Nederlandse publiek en internationale gasten uit om premières, het complete filmprogramma van februari en de IFFR Pro Days (1 tot en met 5 februari 2021) online te bezoeken. 

Vanja Kaludjercic, festivaldirecteur IFFR: “Met het onlineplatform als het hart van ons festival bouwt IFFR 2021 voort op onze lange geschiedenis waarin we het experiment altijd hebben omarmd. We bieden een unieke plek waar filmliefhebbers kennis kunnen maken met opkomend talent. We kijken ernaar uit onze 50ste jubileumeditie online af te trappen met een community van makers, publiek en partners. Het februariprogramma zit vol films van avontuurlijke nieuwe stemmen en gevestigde filmmakers die zeker een snaar zullen raken. Met veel enthousiasme nodigen we iedereen van harte uit om het festival in februari online te bezoeken.”

IFFR Talks bevestigt een vijfde Big Talk: de Deense acteur Mads Mikkelsen vertelt op 3 februari 2021 over zijn carrière en zijn vele samenwerkingen met de Deense regisseur Anders Thomas Jensen, waaronder de openingsfilm van het festival, Riders of Justice. Het gratis te bekijken IFFR Talks-programma voor februari 2021 is daarmee compleet. Eerder werden Big Talks aangekondigd met Robby Müller Award-winnaar Kelly Reichardt, Beno Jacquot en actrice Charlotte Gainsbourg, Lemohang Jeremiah Mosese, en Dea Kulumbegashvili en componist Nicolas Jaar.

IFFR 2021 presenteert ook twee  programma's die in februari gratis online en en in de buitenlucht te bezoeken zijn. Tiger on the Loose bestaat uit een reeks interactieve kunstinstallaties op verschillende buitenlocaties in Rotterdam. Via een QR-code heeft het publiek toegang tot filmfragmenten in Augmented Reality, die ter plekke veilig te bekijken zijn. Met IFFR 100 presenteert het filmfestival honderd festivalposters. Ze zijn te zien op IFFR.com en als projectie op de Rotterdamse bioscoop Pathé Schouwburgplein. Het gaat om vijftig posters uit het festivalarchief en vijftig ontwerpen voor toekomstige edities, die vooruitkijken tot in 2071. De tentoonstelling bestaat uit de officiële poster van elke editie van de allereerste, ontworpen door Evert Maliangkay, tot de laatste versie van de tijger door 75B naast ontwerpen van studenten aan de Willem de Kooning Academie, die voorspellen hoe de visuele taal van IFFR zich de komende vijftig jaar zal ontwikkelen.

Voor IFFR Plays Back maken bezoekers en Tiger-winnende filmmakers onder wie Zheng Lu Xinyuan, die de prijs in 2020 won korte filmopnames waarin ze vertellen over vorige IFFR-edities en op creatieve wijze een ode brengen aan het festival. De films in IFFR Plays Back zijn te bekijken op de site van IFFR.

Het filmprogramma van februari bestaande uit de Tiger Competition, Big Screen Competition, Ammodo Tiger Short Competition en Limelight is online te zien voor publiek in heel Nederland en voor geaccrediteerde internationale pers en professionals. De IFFR Talks zijn wereldwijd gratis online te volgen. Alle filmpremières worden vergezeld door Q&A's waarbij het publiek live vragen kan stellen. Films blijven 72 uur on demand beschikbaar. De hoeveelheid kaartjes is beperkt. Tijdens het februariprogramma vindt van 2 tot 7 februari 2021 dagelijks om 11:00 uur de live online talkshow IFFR Daily Talk plaats, met updates over de hoogtepunten van die dag, interviews met filmmakers en meer. De kaartverkoop gaat van start op 22 januari 2021.  

www.iffr.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie