Jacques Hoendervangers (Pathé): Open bioscopen voor jongeren
16-02-2021 15:22:42 | Door: Saskia van Weert | hits: 1991 | Tags:

Pathé-directeur Jacques Hoendervangers wil dat de Nederlandse bioscopen weer opengaan voor jongeren. Hij roept daartoe op in een open brief aan Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Jacques Hoendervangers is zelf vader van twee pubers en hij denkt dat bioscopen een veilige plek kunnen zijn voor jongeren om zich even een paar uur te kunnen terugtrekken uit de wereld waarin we vandaag de dag leven. Bovendien biedt beperkte openstelling van bioscopen ook weer wat werk aan de medewerkers en geeft het de bedrijven de kans wat omzet te genereren.

Hier de integrale tekst van de brief, die te vinden is via Linkedin:

Geachte heer Paul Blokhuis,

Allereerst een oprecht compliment voor uw snelle reactie op de roep van Mevrouw Halsema en anderen om acute aandacht voor het sociale welzijn van jongeren.

Graag bied ik u mijn hulp aan om ook de uitvoering van een deel van uw plan (te weten de fysieke bijeenkomsten) te bespoedigen. Maar belangrijker nog, u te helpen om dit op een manier te doen waarbij welzijn, zorg en economie beter in balans blijven.

Als vader van twee pubers vertelde ik dat de regering miljoenen uit wil trekken voor fysieke ontmoetingen in buurthuizen en bibliotheken. Hun reactie was een cynische lach met de woorden “Waarom laten ze ons niet gewoon met een negatieve test naar de bioscoop gaan?”. En zo simpel kan de oplossing zijn.

Naast vader ben ik ook directeur van een bioscoopketen. En zoals u weet zijn de bioscopen al een tijdje dicht, maar we hebben niet stil gezeten. Eén van onze theaters dient al maanden als teststraat. Ook hebben we onze complexen aangeboden als vaccinatie-locatie en als oplossing voor het capaciteitsprobleem voor universiteiten en hoge scholen. Bovendien zal volgende maand een aantal van onze theaters dienst doen als stemlokaal.

We zijn dus gewend om mee te denken. Uw plan behelst het uitgeven van geld om plekken, waar jongeren doorgaans niet komen, Corona-proof in te richten en mensen in te zetten voor controle op toegang en naleving van de maatregelen.

Onze ruimtes en processen zijn ingericht op georganiseerde ontmoetingen. En onze medewerken zijn getraind om bezoekers bij aankomst te controleren, overigens op een zeer gastvrije manier. In onze zalen met gemiddeld 160 stoelen is vervolgens voldoende ruimte om 30 of 50 jongeren een Corona-veilige plek te bieden. Om zich daarna twee uur te kunnen onttrekken uit de misère waar we met z’n allen inzitten.

Wat mij betreft geeft u aan wat de toelatingscriteria zijn en zullen wij de jongeren volgens de bestaande protocollen ontvangen. Ik beloof u dat ze dit meer zullen waarderen dan een ontmoeting in een buurthuis of bibliotheek. Bovendien kunnen onze medewerkers - ook veelal jongeren die thuiszitten - weer aan het werk. En bioscopen zullen, vooruitlopend op verdere versoepelingen, alvast weer een klein beetje geld verdienen. En, dat zou ik bijna vergeten, u kunt uw geld op zak houden.

 Alleen samen krijgen we Corona onder controle. Alleen samen komen we uit deze crisis.

 Met vriendelijke groet,

Jacques Hoendervangers

Algemeen Directeur Pathé Theaters

www.pathe.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie