Jeffrey Elmont en Ronaldinho werken samen aan dramaserie
15-07-2019 11:48:08 | Door: | hits: 3711 | Tags:

De Nederlandse regisseur Jeffrey Elmont (League of Legends) ontwikkelt met ex-profvoetballer Ronaldinho en straatvoetballer Edward van Gils een internationale dramaserie, genaamd Shadowplayers. Jeffrey Elmont is verantwoordelijk voor de regie. Ronaldinho zal in Shadowplayers te zien zijn als zichzelf. Edward van Gils is verantwoordelijk voor de choreografie van de battles. Tevens zullen ook andere bekende namen uit het straatvoetbal en de professionele voetbalwereld zich aan de serie verbinden. De casting is momenteel in volle gang.

Shadowplayers is vanaf eind september 2019 te zien zijn bij streamingnetwerk The Zeus Network. Dit wordt hun eerste contentdramaserie. De trailer is via de social media van Ronaldinho naar buiten gebracht

Jeffrey Elmont

De Nederlandse filmmaker Jeffrey Elmont woont en werkt sinds 2007 in Hollywood. Hij heeft hier een aantal awardwinnende projecten geregisseerd die zowel op Europese als Noord-Amerikaanse filmfestivals te zien waren. Hij werd geselecteerd voor The American Film Institute in Los Angeles (AFI) met zijn eerste korte film League of Legends, die werd geproduceerd door San Fu Maltha. Hierin schitterden profvoetballers als Edgar Davids, Johnny Heitinga, Nigel de Jong en Michael Reiziger. Hij ontving hier vervolgens zijn MFA in regie.

Jeffrey Elmont werkte aan een documentaireserie voor de National Endowment For The Arts, getiteld United States of the Arts. De serie werd genomineerd voor een Emmy Award in 2016. In 2017 ontving hij hier ook een tweede Emmy-nominatie en een Producers Guild of America-nominatie voor. Hierna werkte Jeffrey Elmont aan de misdaadserie voor TV One: Two Sides. Momenteel is Jeffrey Elmont naast Shadowplayers bezig met de ontwikkeling van een speelfilm in samenwerking met een van de producenten van Warrior.

Synopsis Shadowplayers:
Sommige van de meest getalenteerde mensen ter wereld vallen door de scheuren van de samenleving... en blijven vallen. Sony Kamara, een Mexicaans-Afrikaans-Amerikaans voetbalfenomeen als tiener, had nooit gedacht dat zijn volwassen dagen en nachten gevuld zouden worden met het vakkenvullen van een supermarkt in Los Angeles. Nu is zijn stralende verleden niets meer dan een glinsterende luchtspiegeling op een neergaande horizon. Sony wordt hierdoor naar de donkere onderwereld van het straatvoetbal getrokken. Hier ontmoet hij andere spelers, zoals zichzelf. Ze staan bekend als shadowplayers en leven nu de nachtmerrieversie van hun dromen. Ze genieten hier nog steeds van de brute, rauwe vreugde van iedere match en geven elk grammetje van zichzelf. De speler die aan het einde van het spel van het veld loopt is niet de winnaar, maar de overlevende…

www.jeffreyelmont.me
www.thezeusnetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie