Jimmie van Jesper Ganslandt opent IFFR 2018
02-01-2018 15:46:23 | Door: | hits: 3213 | Tags:

International Film Festival Rotterdam (IFFR) maakt de openings- en slotfilm bekend voor de 47ste editie. Op woensdag 24 januari 2018 opent IFFR met de wereldpremière van Jimmie, van de Zweedse filmmaker Jesper Ganslandt, een roadmovie over een vader en zoon op de vlucht.

Als festivalafsluiter op 3 februari 2018 wordt The Death of Stalin van Armando Iannucci getoond.

Jimmie

Regisseur Jesper Ganslandt speelt zelf de vader en Ganslandts eigen zoon Hunter speelt de vierjarige Jimmie. Samen vertrekken ze op een reis door Europa.

Bero Beyer, festivaldirecteur IFFR: “Ganslandt biedt een intense filmervaring die ons de wereld opnieuw doet bekijken. De film is een beklijvende en subtiele visie op een van de meest urgente maatschappelijke kwesties van dit moment, beschouwd door de ogen van een bijzondere hoofdpersoon: een vierjarig jongetje. Jimmie is een opmerkelijk, ontroerend en scherp verhaal, en we zijn trots dat de film onze 47ste editie opent.” Ganslandt is een van de nieuwe zelfverzekerde stemmen binnen de Scandinavische cinema. In zijn dromerige debuut Falkenberg Farewell (2006) spenderen vijf vrienden hun laatste zomer samen in hun thuisdorp Falkenberg. Voor zijn claustrofobische tweede film The Ape, vertoond op IFFR 2010, liet Ganslandt hoofdrolspeler Olle Sarri het volledige script niet van tevoren lezen. Later in 2018 komt Ganslandts eerste Engelstalige film uit, een thriller getiteld Beast of Burden, met Daniel Radcliffe in de hoofdrol.

Slotfilm The Death of Stalin

De slotfilm van IFFR 2018 is The Death of Stalin van Armando Iannucci, tevens onderdeel van het IFFR-programma A History of Shadows. Dit themaprogramma onderzoekt welke mogelijkheden de cinema heeft om de geschiedenis opnieuw te evalueren en te herschrijven. In zijn nieuwe film toont Iannucci, bekend van zijn televisieseries The Thick of It en Veep, zich meester in het vlijmscherp persifleren van onhandige en kleinzielige autoriteitsfiguren. Ditmaal ontsluiert hij de machtsstrijd die binnen het Kremlin ontstond na de dood van Jozef Stalin in 1953.

www.IFFR.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie