Kala azar van Janis Rafa is winnaar van het Forum van de Regisseurs op het Nederlands Film Festival
02-10-2020 16:13:00 | Door: David de Jong | hits: 1887 | Tags:

Regisseur Janis Rafa heeft de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs 2020 gewonnen. De jury: “Kala azar is een film over ziekte, dood en zorg. De levendige speelfilm laat de boeiende filmtaal zien tussen de menselijke en de dierenwereld. Het is een film die erkenning verdient tot ver buiten het Nederlands Film Festival. De mensen in de film leven in een postapocalyptisch landschap. Ze gedragen zich niet anders dan de dieren - alsof ze een menselijke huid hebben geleend - en communiceren meer door aanraking dan door woorden. De jury waardeerde het meesterschap van de regisseur op sfeer en tempo, en de vlezige cinematografie die ons een ander stel ogen gaf om te zien."

De zesde editie van het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie, heeft in een digitale forumomgeving plaats gevonden met podcasts en regisseursgesprekken. De jury van dit jaar bestond uit programmamaker Cesar Majorana, programmeur Julian Ross en filmmaker/beeldend kunstenaar Sharelly Emanuelson die samen met de nieuwe curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw online de uitreiking verrichtten.

Dit jaar werden twaalfvernieuwende film- en filmische Nederlandse producties geselecteerd. 

De winnaar ontvangt de VEVAM Fonds Prijs waaraan een bedrag is verbonden van 5.000 euro. De winnaar van 2019 was Nu verandert er langzaam iets van mint film office. Het Forum van de Regisseurs is ontstaan in samenwerking tussen het Nederlands Film Festival, Jan Pieter Ekker en Dana Linssen. Beiden waren curator van 2015 t/m 2019.Alle winnaars van het Forum van de Regisseurs
2020: Kala azar van Janis Rafa
2019: Nu verandert er langzaam iets van mint film office
2018: Light as Feathers van Rosanne Pel en De stoel van de laatste Jaren Egbert van Anke Teunissen en Jessie van Vreden
2017: Quality Time van Daan Bakker
2016: Full Contact van David Verbeek
2015: Those Who Feel the Fire Burning van Morgan Knibbe

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie